YKS’de Türkçe krizi: Gül, bülbül sorusu viral oldu

Yükseköğretim Kurumu Sınavı’nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi sona erdi. Sınavda Türkçe soruları ise büyük krize sebep oldu.

YKS’de Türkçe krizi: Gül, bülbül sorusu viral oldu

YKS’de Türkçe krizi: gül, bülbül sorusu viral oldu Lise son sınıf öğrencileri başta olmak üzere milyonlarca aday TYT oturumunun tamamladı. Her yıl bir ders diğer konulara göre çok daha fazla ön plana çıkıyordu. Bu yıl ise sosyal medyanın gündemine düşen ilk ders Türkçe soruları oldu. Sosyal medya Türkçe soruları ile viral oldu.

Temel Yeterlilik Testi bugün 13.00 itibari ile son buldu. Milyonlarca öğrenci uzun bir uğraş ve mücadele ile çalışmalarının ilk kısmını tamamlamış oldu. Sınav çıkışında sosyal medyada gündem olan konular arasında ise ‘Bugün YKS’ hashtagı viral oldu. 2023 YKS sınavının TYT oturumunda en çok konuşulan konu Türkçe soruları öğrencileri oldukça zorlamışa benziyor. Peki, sınav soruları nasıldı? Türkçe soruları hakkında gündemde neler konuşuluyor? YKS 2023 hakkında merak edilen her şey…

opti-003.png

2. DÖNEM KONULARI ÇIKARTILDI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 korkunç depremin ardından en çok etkilenenler de öğrenciler oldu. Konu hakkında gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse de ÖSYM Başkanlığı gerekli girişimlerde bulunarak bazı düzenlemelere gidildi. ÖSYM Başkanı da YKS’ye girecek öğrencilerin 12. sınıf 2. dönem konularının üniversite sınavında sorulmayacağını açıklamıştı.

TÜRKÇE SORULARI GÜNDEMİ YIKTI

2023 YKS sınavında bu yıl ön plana çıkan Türkçe soruları oldu. Türkçede sorulan paragrafların uzunluğu ve şıkların birbirin benzerliği ise çok tartışıldı. Gül bülbül sorularının şıklarındaki benzerlik için ise şu paylaşım yapıldı:

bulbul.png