YÖK’ten yeni sınav hakkı kararı! Tüm üniversiteler için geçerli

Azami öğretim süresini dolduran ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim gören tüm yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler için yeni sınav hakkı kararı açıklandı.

YÖK’ten yeni sınav hakkı kararı! Tüm üniversiteler için geçerli

YÖK’ten yeni sınav hakkı kararı! Tüm üniversiteler için geçerli Azami öğretim süresini dolduran ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim gören tüm yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler için yeni sınav hakkı kararı açıklandı.

Yükseköğretim programlarında eğitim gören öğrenciler için hiç almadıkları veya devam şartını sağlamayarak başarısız oldukları dersler için sınav hakkından faydalanabilecekleri açıklandı.

Yükseköğretim Kurumları tarafından yapılan son açıklamaya göre; önlisans ve lisans programlarında, 4,5 ve 6 yıllık tüm yükseköğretim programlarında kaydı olan öğrenciler için hiç almadıkları ya da devam şartını sağlamayarak başarısız oldukları dersler için 2547 sayılı Kanun'un 44/c maddesi içerisinde yer alan sınav haklarından faydalanabilecekler.

yok.png

UYGULAMA OLACAK

Azami süresi dolan öğrenciler için söz konusu sınav haklarının kullandırılmasında eğitim ve öğretim kapsamında uygulama gereken derslerde uygulamaları alınacak, teorik dersler içinse sınavlar yapılacak. Aynı uygulama öğrencilerin daha önce almadığı dersler için de geçerli olacağı açıklandı. Sınavlara girecek olan öğrenciler için ders başına öğrenci katkı payını ve öğrenim ücretleri ödemeye devam edecekler.