Kızlarını kaybeden aile 4 milyon TL karşılığında şikayetinden vazgeçti

Kayseri'de Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonu Buket Kaya'nın içinde bulunduğu araç, bir TIR'a arkadan çarpmıştı.

Kızlarını kaybeden aile 4 milyon TL karşılığında şikayetinden vazgeçti

Kazada Kaya hayatını kaybederken aracın sürücüsü tutuklandı Davanın ilk duruşmasında taraflar şikayetçi olmayınca tutuklu Ramazan Öner tahliye edildi. Öner'in avukatı, müvekkilinin yakınları tarafından Kaya'nın ailesine 4 milyon TL ödendiğini ve şikayetten vazgeçildiğini duyurdu.

kizlarini-kaybeden-aile-4-milyon-tl-karsiliginda-sikayetinden-vazgecti.jpg

“KEŞKE BEN ÖLSEYDİM”
Kaza, geçen sene 22 Ekim'de saat 23.30 sıralarında, Melikgazi ilçesi Gökkent Mahallesi Nalçik Bulvarı'nda meydana gelmişti. Ramazan Öner yönetimindeki araç, K.Ö. yönetimindeki TIR'a arkadan çarpmıştı. Kazada Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonu milli sporcu Buket Kaya hayatını kaybetmişti, Ramazan Öner ile M.T. ise yara alarak atlattı. TIR şoförü K.Ö. ifadesi sonrası serbest kalırken, tedavisinin sonrasında gözaltına alınan Ramazan Öner tutuklanmıştı. 2019 yılında Rusya'nın başkenti Moskova'daki 5'inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya alan, Ekim 2022'de de Balkan Şampiyonu olan Buket Kaya'nın cenazesi de Talas ilçesinde defnedildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameyle Ramazan Öner hakkında “Taksirle ölüme veya yaralanmaya sebep olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmanın ilk gününde tutuklu sanık Ramazan Öner ile kazada yara alan M.T. hazırda bulundu. Emniyet ve savcılık ifadelerini olayın şokuyla verdiğini ve kabul etmediğini dile getiren Öner, “Kafama aldığım darbe ve Buket'in vefat haberi sonrası olayın şokuyla ifade vermiştim. O ifadelerim doğru değildir. Birlikte alkol almıştık. Biraz dolaşıp gezdik. Aracı Buket kullanıyordu. Ardından kendini iyi hissetmediğini söyledi. Aracı kenara çekip bir süre taksinin gelmesini bekledik. Ardından da ailesi arayınca direksiyona ben geçtim. Süratli değildim. Telefondan video çekiyordu. Koluma girip, omzuma sarıldı. Uyardım. Devam etti. Sonra dikkatim dağıldı. Bir anda önümde TIR belirdi. Kurtarmak istedim ama olmadı. Çok pişmanım. Keşke ben ölseydim. Çok üzgünüm” ifadelerini dedi.
kizlarini-kaybeden-aile-4-milyon-tl-karsiliginda-sikayetinden-vazgecti-001.jpg

Kazada arabada bulunan ve yaralanan Kaya ve Öner’in arkadaşı M.T. ise “Olay günü üçümüz de alkollüydük. Buket, arabayı kullanamayacağını, kendini kötü hissettiğini söyledi. Israrımız sonucu Ramazan direksiyona geçti. Buket, Ramazan'ın omzuna yatıp, koluna girdi. Ramazan, 'Buket, yapma araç kullanıyorum' dedi. Sonra bir anda önümüze TIR çıktı. Gözümü hastanede açtım. Buket'in öldüğünü, Ramazan'ın da cezaevine girdiğini 1 ay sonra öğrendim. Şikayetçi değilim. Ramazan'ın ailesi, maddi ve manevi her zaman yanımızda oldu” ifadelerini kullandı. Her iki tarafın da arkadaşı olduğunu belirten M.T., “Bu olayın kaderimizde olduğunu düşünüyorum. Bu kazayı bize kaderimizin yaşattığını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Mahkeme başkanı ise M.T.'nin bu sözleri sonrası, “Alkollü olmasanız bu kaza olur muydu?” diye sordu. M.T., mahkeme başkanının bu sorusuna ise “Bilmiyorum” yanıtını verdi.