Almanya'da kiliseden İstiklal Marşı dinletildi

Almanya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türk vatandaşları için saat 10:00 ve 16:00'da İstiklal Marşı'mız çalındı.

Mehmet TANLI / ALMANYA
Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Neu-Ulm yakınlarındaki İllertissen kentinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türk vatandaşları için şehrin en büyük kilisesinin elektronik çanıyla saat 10:00 ve 16:00'da İstiklal Marşı'mız çalındı.

 

İstikal Marşı'nı kilisenin çanından çaldıran Katolik rahip Dr. Ulrich Manz yaptığı açıklamada, çok sayıda Türk dostu olduğunu vurgulayarak, “Atatürk'e ve laik Türkiye'ye saygım sonsuzdur. Bu girişimi Türk dostlarıma Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak gördüm” dedi.

TÜRKLER SEVİNÇLE KARŞILADI

St. Martin katolik kilisesi papazı Dr. Ulrich Manz’ın yaptığı cumhuriyet jesti, vatandaşlarımız arasında büyük sevinç yarattı.

Vatandaşlarımız "Almanya’da son günlerde bizlere karşı artan önyargılara rağmen, papazın bu girişimini kutluyoruz" dediler.

Dr. Manz’a, bu girişiminde en büyük yardımı Dr. Resul Kaya, Lütfü Özçelik ve aynı kasabada bulunan Güler Reisen Seyahat şirketinin sahibi Saim Güler ile okul müdürü Siegfried Schwab yaptı.

HER MİLLİ BAYRAMDA KİLİSEDEN İSTİKAL MARŞI ÇALINACAK

Illertissen Kasabası’na İstiklal Marşımızı dinleten Papaz Dr. Ulrich Manz, “Bundan sonra her milli bayramda İstiklal Marşını çalmaya devam edeceğim. Amacım dostlukları güçlendirmek ve önyargıları yıkmak” sözlerini kullandı.

Alman Papazın bu jesti hem Atatürk’ün Almanlar tarafından ne kadar sevildiğini, hem de laik bir Türkiye’nin ne kadar arzu edildiğini tekrar gözler önüne serdi.