Türk futbolunda devrim yaratacak karar!

Futbol da en çok tartışılan konularından biri olan hakemlerle ilgili ülkemizde günden güne yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken bunlara bir yenisi daha eklenecek gibi duruyor.

Türk futbolunda devrim yaratacak karar!

Türk futbolunun en çok tartışılan konularından biri olan hakemler konusunda yeni adımlar atılmaya devam ederken, devrim niteliğinde sayılabilecek bir karar hayata geçmek üzere.

turk-futbolunda-devrim-yaratacak-karar.jpg
ALMAN MODELİNDEN ESİNLENİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu ile profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler, bağımsız hakem kurulu oluşturma fikrinde ortak noktada buluştu. Alman modelinden esinlenilen bu proje, kulüplerin tamamından onay almayı başardı. Bağımsız hakem kurulunun, önümüzdeki sezondan itibaren hakem atamalarında söz sahibi olması hedefleniyor.

turk-futbolunda-devrim-yaratacak-karar-001.jpg

TFF ile kulüplerin üzerinde uzlaştığı proje şu şekilde hayata geçecek. TFF bir şirket kuracak, profesyonel kulüpler başka bir şirket kuracak. Bu iki şirket, 5 üyeli yeni bir şirket kuracak. Üyelerin 3’ü TFF, 2’si kulüpler tarafından kesinleşecek. 5 üyeden oluşan bu şirket, bağımsız hakem kurulu atayacak. Profesyonel bir zeminde faaliyetlerine start verecek olan hakem kurulu; klasman hakemlerinin belirlenmesi de dahil olmak üzere hakemlerle ilgili her türlü atama ve yaptırım yetkisine sahip olacak. Kurul bu yapısıyla kulüplerin hakem atamalarında mutlak bir söz sahibi olmasını hedefleyecek.