Tarsus Canavarı lakaplı Selahattin Büyüköztekin hayatını kaybetti

12 Eylül öncesinde Çukurova’da işlediği pek çok siyasi cinayet nedeniyle hakkında 5 kez idam talebiyle yargılanan, Susurluk, TEM cinayetleri gibi pek çok karanlık eylemde rolü olduğu iddiasıyla hakkında defalarca dava açılan ve ceza alan ülkücü Selahattin Büyüköztekin korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

Tarsus Canavarı lakaplı Selahattin Büyüköztekin hayatını kaybetti

 Niğde’de entübe edildiği hastanede hayatını kaybeden Selahattin Büyüköztekin’in 6 Eylül’de defnedildiği bilgisine ulaşıldı. Büyüköztekin, çevresine aşıya ve korona virüsüne inanmadığını söylüyordu.

12 EYLÜL ÖNCESİNDE İŞLEDİĞİ CİNAYETLER

Selahattin Büyüköztekin “Tarsus Canavarı” olarak biliniyor. 12 Eylül darbesinden sonra işlediği çeşitli suçlardan tutuklandı ve yattığı Şanlıurfa Cezaevi'nden 10.2.1998 tarihinde kaçtı.

12 Eylül öncesinde Çukurova bölgesinde işlenen pek çok siyasi cinayetin tetikçisi olduğu söylendi. CHP Adana İl Başkanı Ahmet Albay'a 13.3.1980'de silahlı saldırıda bulundu, ülkücü Sezai Durmaz'ın talimatıyla CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Kulkuloğlu'nu öldürdü... Ve daha birçok kanlı eylem...

Beş kez idam istemiyle yargılandı, sonuçta toplam 15 yıl hapis yattı. 1991'de tahliye edildi.

TEM CİNAYETLERİ

22 Aralık 1997’de TEM Otoyolunda Avar turizme ait 34 YSE 98 plakalı otobüsü durduran iki saldırgan, otobüsteki 6 kişiyi başlarından kurşunlayarak öldürdü. Mafya infazından Polonyalı bir kadın turist sağ olarak kurtuldu. Otobüsün gizli bölmesinde ise, yaklaşık 23 milyar liralık değerinde 126 bin 175 mark, 39 bin 276 Amerikan Doları, 282 Polonya Zlotini bulundu.

TEM Otoyolunda Ömer Balaban, oğlu Murat Balaban, Nedim Sevim, Bedri Kara, Halil Altınsoy ve Ayhan Fındık’ın öldürülmesi olayının failleri olan Cemil Andırmak, Gafur Çalışkan ve Selahattin Büyüköztekin müebbet hapse çarptırılmıştı. Cinayetlerin uyuşturucu hesaplaşmasından kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 51 kilo 651 gram eroini Türkiye’den Polonya’ya ihraç ettikleri gerekçesiyle yargılanan 7 sanıktan Cemil Andırmak, Gafur Çalışkan, Bahtiyar Yaman, Selahattin Büyüköztekin, Hasan Selçuk Saçakoğlu ve Selahattin Yavuz’u, ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 24’er yıl hapis ve 6 bin 307’şer YTL para cezasına çarptırdı.

2001 yılında hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunurken, Adana’da yakalanan Selahattin Büyüköztekin hakkında, öldürme olaylarıyla ilgili Seferhisar ve Edirne Sulh Ceza Mahkemeleri'nce gıyabi tutuklama, Diyarbakır DGM ve Adana Cumhuriyet Savcılığı'nca da ikişer ayrı olayla ilgili yakalama müzekkeresi bulunduğu kaydedildi. Büyüköztekin’in uyuşturucu madde kaçakçılığı, yasadışı örgüt üyeliği ve sahte para bulundurmak gibi suçlardan defalarca yargılandığı ve ceza aldığı ortaya çıktı.

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ KLAVUZ TAZİYE YAYINLADI

MHP Mercin Milletvekili Olcay Kılavuz, Selahattin Büyüköztekin’in hayatını kaybetmesinin ardından, resmi sosyal medya hesabında bir taziye mesajı yayımladı.

Kılavuz mesajında şu ifadelere yer verdi: “Taşmedreseli çok kıymetli ağabeyimiz Selahattin Büyüköztekin'i vefat etmiştir. Cenab-ı Allah rahmetiyle ve merhametiyle muamele eylesin. Acısını yürekten paylaşıyorum. Rabbim sabırlar versin. Mekanı cennet olsun. Ailesinin ve camiamızın başı sağ olsun. Ruhuna Fatiha