Berfin Bahar’ın Mart sayısında, “Savaş ve barışın edebiyata yansıması”

27 yıldır yayımlanan, Türkiye'nin en uzun soluklu edebiyat dergilerinden birisi olan Berfin Bahar’ın Mart 2022 / 289. sayısı yayımlandı. Berfin Bahar’ın Mart sayısında, “Savaş ve barışın edebiyata yansıması”na yer verildi.

Berfin Bahar’ın Mart sayısında, “Savaş ve barışın edebiyata yansıması”

Derginin tanıtım yazısında şu ifadelere yer verildi:

Dünyanın başına bela olan emperyalizm, özellikle ABD emperyalizmi, Dünyanın birçok yerinde saldırganlığına devam ediyor. Ülkeleri parçalıyor, yeraltı-yerüstü kaynaklarını talan ediyor. Yüz binlerce, milyonlarca insanın ölümüne neden oluyor; arkasında kan ve gözyaşı bırakıyor.

Şimdi de silahlı gücü NATO kamasıyla Karadeniz’e girip Rusya’yı zayıflatıp parçalamak ve enerji kaynaklarına el koymak istiyor!

Gelinen nokta, Rusya ülkesinin güvenliği için Ukrayna’ya karşı harekete başladı ve bu savaşa neden oldu. Savaş devam ediyor.

Elbette zorunlu olmadıkça savaş iyi değil ama ne yazık ki yaşanıyor.

Öner Yağcı bu bağlamda örneklerle “Savaş ve barışın edebiyata yansıması” Berfin Bahar’da kapak yazısı olarak yer alırken, Önder Kırmızıtaş ise kısa ve özlü yazısında “Barış” üzerinde durdu.

Dergi, Emine Azboz’un, “Edebiyatta kadın”; Gülhan’ın, “Yaşasın Kadınlar Günüm!..”; yazılarıyla 8 Mart Emekçi Kadılar Günü’nü selamlıyor.

Ayrıca bu sayıda Mehmet Utku Şentürk’ün, “Latin Amerika’da bozkırı tutuşturan Chávez”; Atilla Cemal Eşen’in, “Nietzsche ve Sol”; Mustafa Pala’nın, “Ankara’nın Salih Bolat’ı”; Ülkün Tansel’in, “Oğuz Tansel’in Konya’daki çevresi”; Arif Tekin’in, “Her dört Halifenin yaptıklarından çarpıcı örnekler”; Cazim Gürbüz’ün, “Said Nursi’nin garip söz ve halleri”; Doç. Dr. Faruk Güçlü’nün, “Nevşehir’de yaşayan Karamanlılar tarafından kurulan dernek ve cemiyetler”; Mustafa Pala’nın, “Vertov’dan Kiarostami’ye deneysel sinema” makaleleri yer alırken;

araştırma-inceleme yazılarıyla da; Şahizer Senem, Celal Ulusoy, Fazilet Ünsal Eliaçık, Gülşen Şenderin, Julide Sunday Özgen, David R. Muller, Necmettin Bayraktar, Atila Er, Bedriye Korkankorkmaz, Yunus Karakoyun, Hasan Çapik, Melahat Babalık, Ferhat Özkaya, Mehmet Kıyat, Ahmet Yılmaz Tuncer, Hasan Ildız, Hülya Köksal, Hilal Yeşilçam, Şanver Sarısaltun, Osman Akyol, Faika Sarp, Can Sinanoğlu, Suna Baykam Sapan, Celal İlhan, Hasan Akarsu deneme, öykü, şiir ve kitap tanıtımlarıyla dergide yer alan diğer imzalar...