Uluslararası Kar Film Festivali Erzurum'da başladı

Atatürk Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivalinin 18’ncisi bugün düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Uluslararası Kar Film Festivali Erzurum'da başladı

HAKAN DİKMEN / ERZURUM

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT’nin destekleriyle Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenen “18. Uluslararası Kar Film Festivali” başladı.

İlki 2004 yılında yapılan ve o günden bugüne dek 18 kez düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivali'nin 18'ncisi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde Nene Hatun Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen festivalin açılışında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özer, açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversite olarak öğrencilere hizmet yolunda çalıştıklarını söyledi.

Eğitimin yanı sıra sanatsal çalışmalara da önem verdiklerini belirten Özer, “208 üniversite arasından çeşitli kriterler dikkate alınarak seçilen 23 araştırma üniversitesinden biri olan Atatürk Üniversitesi hep ileri mottosuyla eğitimin, araştırmanın yanı sarı kültürel, sanatsal ve çevresel duyarlılığın bir sonucu olarak topluma katkıyı ön planda tutmuştur.” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat da düzenlenen festivalin kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, “Anadolu’nun birçok yöresinde film malzemesi konusu olmasına rağmen bunları yeterince gündeme getiremiyoruz. Bu bize düşen bir görev. Üniversiteyi kuran irade iletişim alanında da şehrimizin ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmasın noktasında bir görev yüklüyor.” ifadelerini kullandı.

Üç gün sürecek olan festival kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerde, kısa film yarışmasının yanı sıra sinema ve televizyon dünyasından önemli isimlerin öğrencilerle bir araya geleceğini ifade eden Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yılmaz, "Festival boyunca sinema, televizyon ve medya alanında değerli işlere imza atmış olan konuklarımız deneyimleri ile bizlere eşlik edecek ve bununla birlikte belki de geleceğin yönetmenleri, senaristleri, oyuncuları veya medya mensupları yedi farklı dalda çalışmalarını ortaya koyacaktır.

Öncelikle gelenekselleşen Kar Film Festivali’nin 18.sine bu sene de ev sahipliği yapmaktan gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu seneki Kar Film Festivali’nin düzenlenmesinde emeği geçen başta Düzenleme Kurulu Başkanı Sayın Doç. Dr. Abdulkadir ATİK olmak üzere diğer tüm düzenleme kurulu üyelerine ve festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı-Sinema Genel Müdürlüğü’ne, TRT’ye, Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi’ne ve katkılarıyla festivalimize renk katan gözbebeğimiz, değerli öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Böylesi bir organizasyonda bir araya gelmek ve sizleri bu organizasyonun bir parçası haline getirebilmek bizleri oldukça mutlu etmiştir.

Bu yıl festivalimizin ana paydaşı olan komşu ülke Azerbaycan’dan çok sayıda katılım gerçekleşmiştir. Azerbaycan Esir ve Kayıp Vatandaşlarla İlgili Devlet Dairesi Başkan Yardımcısı Sayın Eldar Samedov’a, Muharip Kadın Gaziler Sosyal Yardımlaşma Birliği Başkanı Sayın Rade ABBAS’a, başkan yardımcısı Sayın Gülperi Ahmedova’ya, oyuncu ve yönetmen Sayın Kenan Mahmudov’a festivalimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yine Sayın Mehtap Demir’e, Sayın Nihan Günay’a, Sayın Şükran Uslu’ya, Sayın Zeynep Özden Ayyıldız’a, Sayın Ali Düşen Kalkar’a katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ulusal ve uluslararası düzeydeki bu katılımın büyüyerek önümüzdeki yıllarda da devam etmesi en büyük dileğimizdir.

Son olarak, her bir zerresinde yılların birikimini, deneyimini, emeğini taşıyan bu geleneğin sürmesini ve bu seneki festivalin de siz değerli katılımcılarımıza ve öğrencilerimize faydalı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaları ardından katılımcılara Azerbaycan halk müziği ezgilerinin yer aldığı konser verildi.

Toplam 7 kategoride düzenlenen 18. Uluslararası Kar Film Festivali, 17 Aralık Cumartesi günü sona erecek.