Vişneden neler yapılır? Vişneli tarifler

Sofraların vazgeçilmez lezzeti bilmenin tam mevsimi. Sizler için vişneli enfes tarifleri derleyerek bir araya getirdik.

Vişneden neler yapılır? Vişneli tarifler

Vişneden neler yapılır? Vişneli tarifler Dünya ve özellikle Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri arasında da en lezzetli meyvesi; vişne. Ağza attığınızda dağılan sulu sulu, tatlı ancak bir o kadar ekşi ama kendine hayran bıraktıran esrarengiz bir meyve. Hem tatlı hem de ekşi tadı sayesinde mutfakta birçok alanda kullanımı bulunuyor. Eğer elinizde vişne varsa mutlaka denemelisiniz! İşte vişnenin birbirinden güzel tarifleri…

Vişne birçok yörede farklı şekillerde tüketiliyor. Her tüketim şekli de bir diğerinden güzel oluyor. İşte vişnenin yiyecek şekilleri…

hosaf.png

1- VİŞNE HOŞAFI

Bir miktar su ve şeker ile kaynatıldığında yaz sıcaklarına birebir.

vissu.png

2- VİŞNE SUYU

Tatlı yerine biraz daha mayhoş sevenler için vazgeçilmez bir lezzet. Vişnelerinizi ezerek içerisine yalnızca bir miktar su katmanız yeterli olacak.

sos.png

3- VİŞNELİ SOS

Özellikle meyveli pasta sevenlerin ilk tercihi arasında yer alıyor. Şeker ve nişasta ile karıştığında inanılmaz bir kıvamda pastaların arasına sürmek için hazır hale geliyor.

reoel.png

4- VİŞNE REÇELİ

Kahvaltı sofralarının baş tacı; reçel denince akla gelen çilek ve vişne reçeli. Keşke olsa da yesek!

kek.png

5- VİŞNELİ KEK/PASTALAR

Vişne soslarının yanı sıra doğrudan keklerinizin içerisine karıştırarak da yaptığınız tatlılarda enfes bir lezzete ulaşabilirsiniz.

salata.png

6- VİŞNELİ SALTALAR

Bu tarifimiz özellikle değişik lezzetler sevenler için birebir. Yaz aylarında en sevilen salata çeşitlerinize bir miktar vişne eklemek lezzeti nirvanaya çıkaracaktır.

sar.png

7- VİŞNELİ YAPRAK SARMASI

Yaprak sarması ne kadar ekşi olursa o kadar güzel olur. Limon yerine yaprak sarmanızın iç harcına ekleyeceğiniz vişne hem rengine hem de lezzetine lezzet katacak!