Altın Portakal Film Festivali'ni iptal etme kararı alan Muhittin Böcek bakın ne yaptı

Muhittin Böcek açıklamasında festival yönetmeni, sanat yönetimi ve onların ekibini işten çıkardığını da ifade etti.

Altın Portakal Film Festivali'ni iptal etme kararı alan Muhittin Böcek bakın ne yaptı

Kanun Hükmü belgeselinden ötürü çıkan krizin sonrasında Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni iptal eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kararlarıyla büyük bir kargaşaya sebep olduklarını ifade ederek festival yönetmeni, sanat yönetmeni ve onların ekibini işten çıkarma kararı aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kanun Hükmü belgeseli sebebiyle krizin yaşandığı Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu.

altin-portakal-film-festivalini-iptal-etme-karari-alan-muhittin-bocek-bakin-ne-yapti.jpg

BAZI KİŞİLERİN ELİNDE MALZEME EDİLMESİNE İZİN VEREMEYECEĞİM

7-14 Ekim tarihleri arasında yapılması düşünülen festivali iptal ettiklerini duyuran Muhittin Böcek, sanat ekibinin süreci yanlış yönettiğini ve sorumlu kişilerin işten çıkarıldığını dile getirerek "Gelinen noktada büyükşehir belediyesi olarak, yıllara meydan okumuş festivalimizin, bazı kişilerin elinde malzeme edilmesine, sinema emekçilerinin hakkının yenmesine asla izin vermeyeceğim. Konunun tüm ülkeyi, Antalya'yı, tüm sinemaseverleri ve tüm sinema emekçilerini ilgilendirmesi nedeniyle konuyla ilgili ev sahibi olan belediyemiz bir karar almak zorunda kalmıştır. Festivalin sanatsal anlamda güçlü ve sinema adına örnek teşkil edecek şekilde yapılması için seçilmiş ve içeriğin belirlenmesinde sorumlu olan festival yönetmeni ve sanat ekibidir. Başta festival yönetmeni olmak üzere tüm sanat ekibinin süreci yanlış yönettiği, kriz yönetimini yapamadığı tespit edilmiştir” ifadeleriyle sözlerine şöyle devam etti...

altin-portakal-film-festivalini-iptal-etme-karari-alan-muhittin-bocek-bakin-ne-yapti-001.jpg

GÖREVLERİNE SON VERİLMİŞTİR

"Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki festivalimizi kimsenin siyasi emellerine malzeme ettirmeyeceğim. Az önce açıkladığım nedenler dolayısıyla kendi kararıyla büyük bir karmaşaya neden olan festival yönetmeninin, sanat yönetmeninin ve oluşturdukları tüm sanat ekibinin görevlerine şu an itibari ile son verilmiştir. Tüm sanatçılarımızı, sinema emekçilerimizi ve sinemaseverlerimizi festivalimize sahip çıkmaya davet ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi.