Deniz Seki'nin acı günü

Başarılı şarkıcı Deniz Seki'nin uzun senelerdir beyin kanseriyle mücadele eden annesi Güler Seki yaşama veda etti.

Deniz Seki'nin acı günü

Anne acısıyla sarsılan Deniz Seki'ye ünlü isimlerden taziye mesajları yağmur gibi yağdı. Güçlü sesi ve şarkılarıyla büyük bir hayran kitlesine ulaşan Deniz Seki, geçtiğimiz akşam annesi Güler Seki'yi kaybetti. Güler Seki, uzun bir süredir beyin kanseriyle mücadele ediyordu.

deniz-sekinin-aci-gunu.jpeg

“MELEĞİMİZİ KAYBETTİK”

Daha önce beynindeki rahatsızlık sebebiyle 4 defa ameliyat olan Güler Seki, 2019 senesinde yeniden yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Kanseri yenen ve sonrasında yatalak olan Güler Seki, hayatını kaybetti. Sosyal medyasından yaptığı paylaşımla acı haberi duyuran Deniz Seki, "Annemizi, meleğimizi, Güler'imizi maalesef kaybettik. Başımız sağ olsun" notunu yazdı. Ünlü şarkıcının paylaşımına Sibel Arna, Betül Demir, Gökhan Tepe, Günay Karacaoğlu, Pınar Altuğ, Ebru Akel, Aşkın Nur Yengi, Demet Evgar, Burcu Kara, Özge Ulusoy ve Hatice gibi birçok ünlü isimden taziye mesajı geldi. Daha önce annesinin rahatsızlığıyla ilgili röportaj veren Deniz Seki, "Annem rahatsız, yatalak oldu. Beyin kanserine yakalandı. Çok şükür acı çekmiyor, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bazen konuşabiliyor, Ne olur bana kızım de anne diyorum. Zor bir dönem benim için. Altı yıldır yatalak annem" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

deniz-sekinin-aci-gunu.jpg

DENİZ SEKİ KİMDİR?

Deniz Seki, 1 Temmuz 1970 yılında İstanbul'da doğmuştur. Maçka Süheyla Artam İlkokulundan sonra orta ve lise eğitimini yatılı olarak Çamlıca Kız Lisesinde okumuştur. Daha sonra TRT İstanbul Televizyonunun sunuculuk sınavlarını kazanarak sunucu olmuştur. Sunuculuk yaptığı sırada müzikle amatör bir şekilde uğraşan Seki, 1993'de Melih Kibar’la tanışmasıyla profesyonel müzik yaşamına adım atmıştır. Tesadüfen tanıştığı Melih Kibar’a sesini dinlemesini istemesi üzerine Melih Kibar, Seki’yi stüdyosuna davet etmiştir. Sanatçı bir anda kendini reklam filmlerini seslendirirken bulmuştur. Daha sonra Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu, Ege, Ferda Anıl Yarkın, Zuhal Olcay ve Yaşar gibi sanatçılara vokalistlik yapmaya başlamıştır.