Fatih Altaylı’dan olay Yılmaz Güney sözleri

Fatih Altaylı, son günlerde sosyal medyada başlayan Yılmaz Güney tartışmalarına katıldı.

Fatih Altaylı’dan olay Yılmaz Güney sözleri

Yeşilçam'ın ünlü oyuncu ve yönetmeni Yılmaz Güney ile ilgili son günlerde toprağa medyada başlayan Tartışmalara Fatih Altaylı da katıldı. Kadına şiddet ve katil iddiaları ile gündemden düşmeyen Yılmaz Güney hakkında konuşan Fatih Altaylı, “İbrahim Tatlıses'in yandan direksiyonlusu” ifadelerini kullandı.

Farah Zeynep Abdullah'ın yaptığı bir paylaşımla birlikte Yeşilçam'ın ünlü oyuncu ve yönetmeni Yılmaz Güney hakkında Katil ve kadına şiddet iddiaları gündeme gelmişti. Sosyal medyada tartışmalar sürerken Fatih Altaylı da konuya dahil oldu. Yılmaz Güney hakkında yapılan eleştirileri Kürt olmasına bağlayan Fatih Altaylı, "Pavyonda tartıştığınız birini öldürürseniz ister Türk olun, ister Kürt olun, isterseniz Japon veya Ugandalı olun fark etmez. Katil olursunuz" ifadelerini kullandı.

Yönetmen ve Oyuncu Yılmaz Güney hakkında son dönemlerde sosyal medyada kadına şiddet ve cinayet eleştirileri peş peşe gelmeye devam ediyordu. Yılmaz Güney ile ilgili bu iddiaların gündeme gelmesini Kürt olmasına bağlayanlara tepki gösteren Gazeteci Fatih Altaylı, "Pavyonda tartıştığınız birini öldürürseniz ister Türk olun, ister Kürt olun, isterseniz Japon veya Ugandalı olun fark etmez. Katil olursunuz" dedi.

Türk olunca katil Kürt olunca fikir suçlusu

Fatih Altaylı, Yılmaz Güney'in fikirlerinden dolayı değil cinayet işlediği için hapse girdiğini hatırlatarak Türk olunca katil Kürt olunca fikir suçlusu yaftasının yapıştırıldığını söyledi. İbrahim Tatlıses ile ilgili de bir örnek veren Fatih Altaylı, Uzun yıllardır İbrahim Tatlıses'in Kadınlara yönelik tavrı konusunda eleştiriler yapıldığını belirterek, bir yakını tarafından kendisiyle tartışan bir kişinin öldürüldüğünü hatırlattı. Ayrıldığı kadınların da farklı zamanlarda vurulduğuna dikkat çeken Fatih Altaylı, İbrahim Tatlıses'i eleştirenlerin de anti Kürt olup olmadığını sordu.

Benzer suçlarım ve daha beterinin Yılmaz Güney tarafından da yapıldığını belirten Fatih Altaylı, Ancak bu durumun kötülükle bağlantılı hale getirildiğini dile getirdi.