Gülben Ergen; Masumlar acımasızca öldürülüyor, yazıklar olsun

Gülben Ergen, İsrail ordusunun onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmasına sert tepki göstererek "Gazze'de masumlar acımasızca öldürülüyor. Yazıklar olsun İsrail" şeklinde ifadeler kullandı.

Gülben Ergen; Masumlar acımasızca öldürülüyor, yazıklar olsun

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, cumartesi sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattığını bildirdi. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket saldırısı düzenlenirken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine ulaştı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını dünyaya duyurdu. Gazze'de onlarca vatandaşın hayatını kaybetmesine isyan eden Gülben Ergen, "Yazıklar olsun İsrail" ifadelerini kullandı.

gulber-ergen-masumlar-acimasizca-olduruluyor-yaziklar-olsun.jpg

YAZIKLAR OLSUN İSRAİL

X hesabından yaşanan saldırılara tepki paylaşımı yapan şarkıcı Gülben Ergen, "Gazze'de masumlar acımasızca öldürülüyor! Kadınlar, çocuklar, kesilen elektrik, verilmeyen su, açlık, korku, patlama! Yazıklar olsun İsrail. Yazıklar olsun teröre ses etmeyen dünya" şeklinde ifadeler kullandı.

gulber-ergen-masumlar-acimasizca-olduruluyor-yaziklar-olsun-001.jpg

İSRAİL-FİLİSTİN SORUNU NASIL BAŞLADI?

Birinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından Filistin topraklarındaki Yahudilerin oranı yüzde 10 iken, bölge demografisi kısa sürede organize bir şekilde değiştirilmiştir. Filistin’e Yahudi göçleri Birinci Dünya Savaşı’ndan önce, henüz 1880’li yıllardan itibaren artmaya başlamıştır. Filistin’e göç etmenin Yahudiler nezdinde dinî bir boyutu da bulunmaktadır. Bu göç dalgalarına “yükselmek/yukarı çıkmak” anlamına gelen “Aliyah” adı verilmiştir. 1882-1903 Birinci Aliyah, 1904-1914 İkinci Aliyah, 1919-1923 Üçüncü Aliyah, 1924-1928 Dördüncü Aliyah, 1929-1939 arası dönem ise Beşinci Aliyah olarak betimlendirilmiştir. Bu göçler sayesinde on binlerce Yahudi bu topraklara göç etmiştir. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından, 1948-1951 yılları arasında da Filistin’e Yahudi göçleri yoğun şekilde devam etmiştir.