Katy Perry tüm müzik haklarını milyonlarca dolara sattı

Katy Perry, müzik haklarını 225 milyon dolara bir müzik şirketine sattı. Bu büyük anlaşma, Katy Perry'nin Capitol Records için 2008'den 2020'ye kadar yayınladığı beş albümün tümü anlamına geliyor.

Katy Perry tüm müzik haklarını milyonlarca dolara sattı

Amerikalı şarkıcı Katy Perry'nin tüm müzik haklarını 225 milyon dolar karşılığında Litmus Music'e sattığı ileri sürüldü. Bu anlaşma, Katy Perry'nin Capitol Records için kaydettiği tüm albümlerinin olduğu anlamına geliyot ve içinde birçok hit şarkı da bulunuyor.

katy-perry-tum-muzik-haklarini-milyonlarca-dolara-satti.jpg

BU ANLAŞMA 5 ALBÜMÜNÜ KAPSIYOR

Bu büyük anlaşma, Katy Perry'nin Capitol Records için 2008'den 2020'ye kadar yayınladığı beş albümün tümünü kapsamakta. Bu albümlerde yer alan Firework, Teenage Dream, Hot 'n' Cold, Chained To The Rhythm ve I Kissed The Girl gibi milyonlarca satan hit sevilen şarkıların hakları da bu anlaşma kapsamında yer almakta.

katy-perry-tum-muzik-haklarini-milyonlarca-dolara-satti-001.jpg

ŞİRKET TÜM TELİF HAKLARINI ELİNDE BULUNDURUYOR

Litmus Music, şimdi Katy Perry'nin master kayıtlarındaki ve müziğin gelecekteki telif haklarını elinde bulundurmakta, yani gelecekteki telif ödemelerini toplama hakkına sahip olacak anlamına geliyor. Katy Perry'nin Dark Horse ve Roar gibi şarkıları Spotify'da bir milyardan fazla dinlenme sayısına ulaşmış durumda. Roar ayrıca YouTube'da en çok izlenen videolar arasında yer almakta ve 3.8 milyar izlenme sayısına ulaşmış vaziyette. 2010'ların önemli ünlü isimlerinden biri olan Katy Perry, son yıllarda iş temposunu yavaşlattğı farkedilmişti ve Las Vegas'taki gösteri rezidansına odaklanmayı tercih ediyor. Öte yandan aktör Orlando Bloom ile bir aile kurma yolunda ilerliyor ve önümüzdeki yıl American Idol yarışmasının yedinci sezonunda jüri olarak ekranlardaki yerini alacak.