Michael Jackson’ın ceketi açık arttırmayla satışa sunuluyor

Amerikalı pop sanatçısı Michael Jackson'ın bir reklam filminde giydiği ikonik ceketi, kasım ayında Londra'da açık artırmayla satışa sunulacak.

Michael Jackson’ın ceketi açık arttırmayla satışa sunuluyor

Ceketin en az 245 bin dolara alıcı bulması hedefleniyor. Dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Michael Jackson'ın 1984'te rol aldığı reklam filmi için özel olarak tasarlana ceket satışa sunuluyor. Kostüm, dekor satıcısı Propstore tarafından açık artırmayla satılacak siyah-beyaz deri ceketin en az 245 bin dolara alıcı bulması hedefleniyor.

michael-jacksonin-ceketi-acik-arttirmayla-satisa-sunuluyor.jpg

İLK KEZ HALKA SATIŞA SUNULUYOR

BBC'nin bir haberine göre, açık artırmayla satılacakların arasında George Michael, Amy Winehouse, David Bowie, Elvis Presley, Angus Young, John Lennon ve The Beatles'a ait eşyalar da bulunmakta. Propstore'un Müzik ve Poster Direktörü Mark Hochman, satışlarla ilgili "Bu özel parçaların çoğu ilk kez halka satışa sunuluyor." İfadelerini kullandı. Michael Jackson'a ait hatıra eşyaları, daha önce de binlerce dolara satışı sağlanmıştı.

michael-jacksonin-ceketi-acik-arttirmayla-satisa-sunuluyor-001.jpg

MİCHAEL JACKSON HAKKINDA

Michael Jackson, 29 Ağustos 1958 yılında Gary, Indiana'da hayata gözlerini açmıştır. Popun kralı olarak adlandırılan Afro-Amerikalı şarkıcı, müzisyen besteci, söz yazarı ve dansçıdır. Michael Jackson, babasının kurmuş olduğu Jackson 5 grubunda 1964 yılında henüz altı yaşındayken müzik yaşamına adım atmıştır. Daha sonra ise 1979 Off the Wall, 1982 Bad, 1987 Dangerous, 1991 Hıstory gibi çok satan solo albümlere imza atmış büyük bir ün kazanmış ve Popun Kralı olarak anılmaya başlandı. Albümler dünyanın her yerinde 140 milyon üzerinde satan Michael Jackson, sadece stüdyo albümleri olarak 125 milyon albüm satışı ile tüm zamanların en çok satan müzisyenlerinden biri olmayı başarmıştır.