Nur Sürer'den Farah Zeynep Abdullah’a; Kimsenin haddine değil

Aile dizisinde Hülya Soykan karakterini canlandıran usta oyuncu Nur Sürer, Farah Zeynep Abdullah'ın Yılmaz Güney'le ilgili sözlerine günler sonra sert bir tepki gösterdi.

Nur Sürer'den Farah Zeynep Abdullah’a; Kimsenin haddine değil

Oyuncuya kırıldığını dile getiren Nur Sürer aynı zamanda "Hiç kimsenin haddi değil Yılmaz Güney’le ilgili konuşmak" ifadelerini kullandı. Yazar Murathan Mungan, Yılmaz Güney'in ölüm yıldönümü sebebiyle sosyal medyada "Yılmaz Güney'in ölümünün 37'nci yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı" demişti.

nur-surerden-farah-zeynep-abdullaha-kimsenin-haddine-degil.jpg

“YILMAZ GÜNEY BU SİNEMANIN KİLOMETRE TAŞIDIR”

Farah Zeynep Abdullah, "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim" yazarak gündeme bomba gibi düşmüştü. Nur Sürer, geçtiğimiz günlerde Farah Zeynep Abdullah'ın sözlerine sert bir dille tepki gösterdi. Yapılan bir habere göre; Nur Sürer, "Beni o hiç ilgilendirmiyor, hiç kimseyi ilgilendirmiyor. Kimsenin haddi değil Yılmaz'la ilgili konuşmak. Yılmaz Güney bu sinemanın kilometre taşıdır. Onun yaptığı şu kadar şeyi yapsınlar ondan sonra konuşsunlar. Yılmaz Güney bizim; yani sinemacıların kırmızı çizgisidir. Kırıldım tabii açıklamalara" ifadelerini kullandı.

nur-surerden-farah-zeynep-abdullaha-kimsenin-haddine-degil-001.jpg

NUR SÜRER HAKKINDA

Nur Sürer, 21 Haziran 1954 tarihinde Bursa'da dünyaya gelmiştir. Kimlikteki adı Şennur Sürer'dir. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Rabia'dır. Bursa Anadolu Kız Lisesi'nden mezun olmuştur.
1971 yılında Sindirella filmi ile oyunculuğa başlayan usta oyuncu Nur Sürer'in ilk uluslararası çalışması, 1984 yılındaki Ayna adlı film olmuştur.