Tuba Ünsal yakın dostu Haluk Akakçe’yi kaybetti

Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden ressam ve iç mimar Haluk Akakçe, 53 yaşında yaşama veda etti.

Tuba Ünsal yakın dostu Haluk Akakçe’yi kaybetti

Senelerdir samimi olduğu Haluk Akakçe'nin ölümüyle yıkılan oyuncu Tuba Ünsal, haberi alır almaz ağlayarak sanatçının bulunduğu hastaneye koştu. Türk Çağdaş sanatının önemli isimlerinden ressam ve iç mimar Haluk Akakçe 53 yaşında yaşamını yitirdi. Nişantaşı'ndaki evinde vefat eden Akakçe bir süredir akciğer kanseriyle mücadele ediyordu. Akakçe'nin cansız bedeni işlemler için hastaneye kaldırıldı. Haberi alan Akakçe'nin yakın dostu Tuba Ünsal da hastaneye koştu.

tuba-unsal-yakin-dosyu-haluk-akakceyi-kaybetti.jpg

“BİR PARÇAM KOPTU GİTTİ”

4 gün evvel Haluk Akakçe ile bir araya gelerek paylaşım yapan oyuncu Tuba Ünsal, dostunun ölümüyle büyük yıkım yaşadı. Haberi alır almaz ağlayarak hastaneye giden Tuba Ünsal, Snob Magazin tarafından objektiflere yansıdı. Sosyal medya hesabından Haluk Akakçe'nin 11 Ekim Çarşamba günü son yolculuğuna uğurlanacağını duyuran Tuba Ünsal, "Bu dünyadan Haluk Akakçe geçti. Melek arkadaşıma şimdi son yolculuğunda ona yakışan bir veda yapmak için hepimiz toplanıyoruz" ifadelerini kullandı. Tuba Ünsal, daha sonra Haluk Akakçe ile çektirdiği bir kareyi paylaşarak "Bir parçam koptu gitti. Haluk seni çok özleyeceğim" notunu yazdı.

tuba-unsal-yakin-dosyu-haluk-akakceyi-kaybetti-001.jpg

HALUK AKAKÇE KİMDİR?

Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü mezunu olan Haluk Akakçe, The School of the Art Institute of Chicago’da lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra Londra’daki Royal College of Art’ta da bir yıl eğitim görmüştür. Çalışmalarıyla birçok ödülün sahibi olan Akakçe’nin eserleri, aralarında New York'taki MoMA PS1, Londra'daki Tate Modern, Graz’daki Thyssen-Bornemisza Art Contemporary ve İstanbul'daki Pera Müzesi’nin de olduğu pek çok müzede sergiye çıkmıştır.