Türk YouTuber Şili’de gasp edildi

İzmirli YouTuber Burak Durgun, video çekimi için seyahat ettiği Şili'de soyguna uğradı.

Türk YouTuber Şili’de gasp edildi

Çantasına kötü koku atılan fenomen, bir kişi tarafından oyalanırken diğer kişi tarafından gasp edildi. Fenomen, Şilili polislerin hırsızları tanımasına rağmen bir şey yapmadıklarını iddie etti. İzmirli YouTuber Burak Durgun, seyahat ve video çekimi için gittiği Şili'nin Kalama kentinde, para çekmek için bankaya girdiği sırada soyuldu. Değerli eşyaları ve paraları çalınan ünlü fenomen, Şilili polislerin kendisine yardımcı olmadığını iddia etti.

turk-youtube-silide-gasp-edildi.jpg

TURİST AVINA ÇIKTIKLARINI SÖYLEDİ

ATM önünde para çektiği sırada soygunculardan biri, Burak Durgun'un çantasına kötü kokan bir sıvı sıkarken, bir diğer soyguncu ise YouTuber'ın çantasının pislendiğini söyleyerek onu oyalamaya çalıştı. Değerli eşyalarını sakladığı çantasını yere bırakan genç sırt çantasını temizlerken, üçüncü soyguncu değerli eşyaların olduğu çantayı alarak hızla bulunduğu yerden uzaklaştı. Arkasını döndüğünde durumu fark eden genç YouTuber, hırsızların arkasından koşsa da hiçbir ize ulaşamadı. Durumu polis ekiplerine bildirerek şikayetçi olan Durgun, polislerin kendilerine yardımcı olmadığını, kaybettiği paraları öğrenip kendilerine güldüğünü ve dalga geçtiklerini ifade etti. Bütün değerli eşyalarını ve paralarını soyguncuya kaptıran Burak Durgun, kendisini soyan hırsızların peşine düştü. Çantasına kötü kokan sıvıyı sıkan soyguncuya, olayın ertesi günü karşılaştığını söyleyen Burak Durgun, hırsızı yakaladığını ve polis çağırarak adamın evine baskın yaptırdığını videosunda izleyicilerine aktardı. Soyguncunun evine yapılan baskında herhangi bir eşyasının bulunmadığını ifade eden Burak Durgun, soyguncuların bölgede turist avına çıktıklarını ve düzenli olarak turistlerin çantalarını çaldıklarının bilgisini edindiğini söyledi.

turk-youtube-silide-gasp-edildi-001.jpg

BURAYA SAKIN GELMEYİN

Mahkemeye çıkarılan soyguncunun Perulu olduğunu, kaçak olarak Şili'de ortaya çıktığı için 2 ay tutuklu kalacağını söyleyen Burak Durgun, "Buraya sakın gelmeyin, değerli eşyalarınızı yanınızdan ayırmayın, kimliklerinizi saklayın" ifadelerini kullandı.