Ünlü şarkıcı Züleyha Ortak Türkiye Kültür Yolu Projesi’nde sahne aldı

Bir süredir deprem bölgelerinde çalışmalar yürüten sanatçı ve televizyon programcısı Züleyha Ortak, Türkiye Kültür Yolu projesi kapsamında Gaziantep Şahinbey Amfi Tiyatro'da sahneye çıktı.

Ünlü şarkıcı Züleyha Ortak Türkiye Kültür Yolu Projesi’nde sahne aldı

Sesiyle hayranlarını büyüleyen sanatçı, Diyarbakır, Ankara ve İstanbul'da da sahne alacak. Türkiye Kültür Yolu projesi kapsamında Gaziantep Şahinbey Amfi Tiyatro'da dün akşam sanatçı ve televizyon programcısı Züleyha Ortak sahneye çıktı.

unlu-sarkici-zuleyha-ortak-turkiye-kultur-yolu-projesinde-sahne-aldi.jpg

BİR SONRAKİ DUARAĞI ANKARA VE İSTANBUL OLACAK

Uzun bir süredir deprem bölgesinde çalışmalar yapan sanatçı, bu defa şarkıları ve sohbeti ile sevenleriyle bir araya geldi. Kültür Yolu projesi dahilinde sahne alan Züleyha Ortak'ın bir sonraki durağı Diyarbakır, Ankara ve İstanbul olarak devam edecek.

unlu-sarkici-zuleyha-ortak-turkiye-kultur-yolu-projesinde-sahne-aldi-001.jpg

ZÜLEYHA ORTAK KİMDİR?

Züleyha Ortak, 1987’de İstanbul’da dünyaya gelmiştitr. Marmara üniversitesi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümünden mezun olmuştur. Yarı zamanlı konservatuarda müzik eğitimi alırken, Zülfü Livaneli’nin yanında asistanlık yapmaya başlamıştır. Asistanlığı sırasında yanında birkaç türkü söylediği Livaneli, Züleyha’nın müziğe olan ilgisini ve sesindeki farklı tonu hemen fark etmiştir ve Cemil Topuzlu sahnesinde kendisine yer vermiştir. 2010 yılında Etnik Dillerde Livaneli Şarkıları albümünü çıkarmıştır. 2012 yaz döneminde Habertürk TV ekranında ‘Müzik Evi’ adlı bir program hazırlayıp sunmuştur. Tv programları müzik kariyerini bitirmesine engel olmadı ve ardından üçüncü albümü 'Gelin Kınası' ile Anadolu’nun en sevilen kına ve düğün türkülerini başta Türkçe olmak üzere farklı dillerde yorumladığı, Kalan Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunmuştur. Ağustos 2015'ten Ocak 2016'ya kadar TRT 1'de yayınlanan İyi Fikir programının sunuculuğunu yapmıştır.