Usta oyuncu İlyas Salman hakim karşısında!

Sinema oyuncusu usta isim İlyas Salman, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis talebiyle hakim karşısında yargılandı.

Usta oyuncu İlyas Salman hakim karşısında!

Duruşmaya Cumhurbaşkanı avukatı da hazır bulunurken, İlyas Salman'ın avukatı ise reddi hakim talebinde bulundu. Yeşilçam’ın usta ismi İlyas Salman’ın “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis talebiyle yargılanmasına hükmedildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık İlyas Salman ile avukatları hazırda bulundu.

usta-oyuncu-ilyas-salman-hakim-karsisinda.jpg

DURUŞMA İLERİ TARİHE ERTELENDİ

Duruşmada Cumhurbaşkanı avukatı da hazır bulundu. Sanık İlyas Salman duruşmada savunmasını yaparken, müşteki avukatı ise katılma talebinin bulunduğunu belirterek şikayetinin devam ettiğini ifade etti. Sanık avukatı ise reddi hakim talebinde bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatına hakimin reddi talebini yazılı olarak bildirmesi için süre verilmesine, talebin dosyaya sunulduktan sonra incelenmek için dosyanın nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine hükmü vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi.

usta-oyuncu-ilyas-salman-hakim-karsisinda-001.jpg

İLYAS SALMAN HAKKINDA

İlyas Salman, 1954 yılında Malatya ilinin Arguvan ilçesi Asar Köyü'nde dünyaya gelmiştir. Aslen Arguvan, Malatyalıdır. Arguvan ilçesi Asar köyü nüfusuna kayıtlı. Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun olmuştur, konservatuarda eğitim görürken son sınıfta okuldan kovulmuştur. Oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başlamıştır. Uzun seneler sinema oyunculuğu yapmıştır. Sinemada köylü tiplemeleri ile ün kazanmıştır.