Abdullah Gürgün

Abdullah Gürgün

TEŞEKKÜRLER!

Facebook'ta Bodrum Sevenler Derneği adına yazılmış bir mesaj gördüm:

"Bodrum Sevenler Derneği olarak bu zor süreçte sahada olup, günlerce uykusuz kalıp mücadeleden asla vazgeçmeyen her siyasi partiden olup, asla ayrım yapmadan Bodrum'u korumak için canla başla mücadele eden belediye başkanımız sayın Ahmet Aras'a, belediye personeline, emniyet teşkilatına, jandarmamıza ve vatan millet aşkı için koşan emek harcayan herkese sonsuz teşekkürler... Birlik olduk, kazandık. Birlik olunmasa çoğu yer kül olacaktı. İyi ki, varsınız ve güzel grubumuzda olup bizlere uzaktan destek olmak isteyen bir çok arkadaşımız oldu. Sizlerden de Allah razı olsun. Kim ki, vatanı milleti için mücadele ediyorsa o bizim için candır kardeştir... Sizler için neler yazılsa azdır... Vatan, millet için koşan dostlar, iyi ki varsınız. Cennet ülkeme geçmiş olsun" .

Ne güzel... Particilik, fırsatçılık, ucuz siyasi kazanç düşünülmeden, birlik vurgusu yapılarak yazılmış bir mesaj. Noktasına, virgülüne dek katılıyor, altını imzalıyorum.

Yangın olan her yerde el ele, kol kola, omuz omuza mücadele sürüyor. Gün birlik, dayanışma günü. Fitne, fesat, ucuz kahramanlık zamanı değil...

Ben de Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma, Geliştirme ve Dayanışma Derneği olarak Bodrumlu kardeşlerimi kutluyorum. Başta itfaiye, orman, zabıta, jandarma ve HALKIMIZ olmak üzere her yerde yangına karşı canla başla mücadele eden, destek olan, yardımda bulunan halkımıza şükranlarımı sunuyorum.

Yangınlar tamamen sönünceye dek hepimiz kuşkusuz bildiğimiz, çalışabileceğimiz alanlarda, kendimizden beklenen yardımı yapmalıyız. Kaos yaratmadan hem kendi canımızı hem de orada mücadele edenlerin canlarını tehlikeye atmadan... Tüm güçleriyle yangını söndürmek için canları pahasına mücadele edenler bir de bilinçsiz ve sorumsuzca orada yardımda bulunmaya çalışanların canını kurtarma derdine düşmemeliler.

Bugün (8 Ağustos Pazar) saat 19.18'de Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın sosyal medya hesabından gelen bir mesajı:

"Milas yangını etkin uçak ve helikopter müdahalesi ile kontrol altına alınmış durumda.İş makinalarının açtığı yoldan giren arazözler de soğutma çalışmasıyla katkı veriyor.Rüzgar etkisi ile canlanma olursa,gece de uzak görüş sistemli helikopterler devreye girecek".

Kendi ilçem Milas'ta, gece gündüz yangın yerlerine koşan, durumu yerinde inceleyip önlemler almaya çalışan, halkımıza durum hakkında sürekli bilgi veren Milas Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat'a, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün'e ve Muğla ilindeki tüm belediye başkanlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza, esnaflarımıza, kamyonlarıyla, traktörleriyle bu mücadeleye katılan araç sahiplerimize, bireysel olarak cansiperane çalışan hemşerilerimize, benim köyüm Bafa'da olduğu gibi, yangın çıkmayan yerlerde gece gündüz nöbet tutan, önlemler alan, yardım toplayan, başta muhtarlar olmak üzere tüm kardeşlerimize, Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme ve Dayanışma derneği adına teşekkür ediyorum.

Tüm sağduyulu görevlilere ve yurttaşlarımıza
BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜRLER!

Önceki ve Sonraki Yazılar