Ayşe Özdemir: CHP kadınların sesi olmaya devam edecek

Aydın Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, son günlerde artışa geçen kadın cinayetlerine karşı bir basın bildirisi yayınladı. "Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanımız sayın Aylin Nazlıaka’nın önderliğinde; Yaşam Hak Projesiyle kadınlarımıza şiddete, istismara karşı yalnız olmadıklarını hissettirip, sırt olmaya, onların sesi olmaya tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da devam edeceğiz" diyen Ayşe Özdemir'in açıklaması şöyle:

Ayşe Özdemir: CHP kadınların sesi olmaya devam edecek

Değerli Basın Emekçileri;

Aydın’ın kadın cinayetlerinde Türkiye'de 8. sırada olması bizleri çok üzdü.

Yıllarca bu konu üzerinde mücadele etmiş, hatta bu uğurda soruşturma geçirmiş biri olarak diyeceğim şudur ki, KADINLAR ÖLÜYOR, KADINLAR ŞİDDET GÖRÜYOR, KADINLAR TECAVÜZE UĞRUYOR...

Ve kadına şiddet, ölüm hep en yakınından, eşinden, abisinden, babasından, sevgilisinden geliyor.

2020 yılında katledilen, vahşice öldürülen canlarımızın sayıları 297, şüpheli ölüm sayısı da 161. Bu sadece kayıtlara geçenler, peki ya duymadıklarımız, görmediklerimiz, kayıtlara geçmeyenler?

Bu vicdansız canilere gereken yaptırımlar uygulanmadığı sürece nice evler yıkılır, nice çocuk annesiz kalır, nice aile dramı yaşanır. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın hayat mücadelesindeki haklı çığlıklarına sahip çıkılmalıdır.

Hiç bir kadının ve çocuğun yaşam hakkı elinden alınmamalıdır. Ortaçağ zihniyetine teslim olmak yerine; medeni, saygılı, çağdaş bir gelecek hak ediyoruz. 21. yüzyılda hala kadına şiddet, kadın cinayetleri bitmiyor ve suçlular serbest kalıp, sokakta elini kolunu sallayarak gezebiliyor, uzaklaştırma kararlarına dahi uymuyor veya başka kadınlara da tehdit olabiliyorsa yazık bize!

Kızına tecavüz edilirken, annesini arıyıp "kızının ırzına geçiyorum şuan" diyebilen, o cesareti kendinde bulan, serbest kaldıktan sonra da "ölmemek için öldürdüm" diyen caniler her yerde. Günde ortalama 3 kadının öldürüldüğü ülkemizde bir an önce İstanbul Sözleşmesi uygulanıp ve de TBMM Özel Gündemde toplanıp, caydırıcı önlemler alınmalıdır.

Bu konu toplumun huzur bulması açısından, kadınların rahat nefes almaları bakımından son derece önemlidir. Artık yeter!

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanımız sayın Aylin Nazlıaka’nın önderliğinde; Yaşam Hak Projesiyle kadınlarımıza şiddete, istismara karşı yalnız olmadıklarını hissettirip, sırt olmaya, onların sesi olmaya tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da devam edeceğiz.

Tüm mücadelemiz kadınlar YAŞASIN diye.

Ayşe Özdemir
CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı