Çalışmayan ev hanımlarına emekli maaşı hakkı! SGK başvuru şartlarını açıkladı

SGK'dan son dakika açıklaması geldi. Çalışmayan ev hanımlarına emekli maaşı bağlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce müddetini duyurmuştu.

Çalışmayan ev hanımlarına emekli maaşı hakkı! SGK başvuru şartlarını açıkladı

Çalışmayan ev hanımlarına emeklilik müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aylar öncesinde duyurmuştu. Seçim öncesinde yeni emeklilik sistemini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta primi desteği sağlanacağını bildirmişti. Konu ile ilgili sosyal güvenlik kurumundan da önemli bir açıklama yapıldı. Yeni emeklilik sistemi ile birlikte ev hanımları Artık erken emekli olma hakkına sahip olacak. Ev hanımlarına emeklilik şartları ve detaylar haberimizde…

Ev hanımlarının uzun süreden beri hayalini kurduğu emeklilik nihayet gerçekleşiyor. Çalışmayan, ev işleri ve çocuklarla ilgilenmek zorunda kalan ev hanımları için büyük müjde verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde bu konuda bir açıklama yapmış ev hanımlarına emeklilik hakkı geleceğini duyurmuştu. Konuyla ilgili tüm detaylar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklandı. Ev hanımları da artık emekli maaşı alma hakkına sahip olacak. Yeni emeklilik sistemi ile birlikte milyonlarca ev hanımına isteğe bağlı sigorta ödeyerek emekli olma fırsatı tanınacak. Sosyal Güvenlik Kurumu ev hanımlarına emeklilik şartlarını açıkladı. İşte ev hanımlarına emekli maaşı bağlatacak yeni sistemle ilgili tüm detaylar…

ev-hanimlarina-emeklilik-mujdesi-1.jpg

EV HANIMLARINA EMEKLİ MAAŞI MÜJDESİ GELDİ

Çalışmayan ev hanımlarına emeklilik müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde duyurmuştu. Emeklilik sisteminde Sil Baştan bir değişiklik yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isteğe bağlı sigorta primi ile artık ev hanımlarına da emeklilik hakkı verileceğini bildirmişti. Ev hanımları isteğe bağlı sigorta ödemeleri durumunda devletten prim desteği alabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre devlet isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini karşılayacak.

SGK'DAN EV HANIMLARINA EMEKLİLİK AÇIKLAMASI

Sosyal güvenlik kurumundan da ev hanımlarına emeklilik imkanı ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi için tarih belli oldu. Ekim ayında TBMM'nin açılması ile birlikte Yeni Torba Yasa meclise sunulacak. Bu torba yasası içerisinde emeklilik düzenlemesi de yer alacak. Yeni düzenleme ile birlikte ev hanımları isteğe bağlı sigorta primi ödeyebilecek ve erken emeklilik hakkı da elde edecek. Ev hanımlarının emeklilik hakkının çocuk sayısı ve evlilik süresine göre de farklılık göstereceği tahmin ediliyor. Yani isteğe bağlı sigorta primi ödeyen ev hanımları belirli koşulları yerine getirmeleri durumunda emekli maaşı almaya başlayabilecek.

ev-hanimlarina-emeklilik-mujdesi-2.jpg

EKİM AYINDA TBMM'YE SUNULACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi verdiği müjde doğrultusunda ev hanımlarına emeklilik hakkı için çalışmalar başladı. Aslında bu çalışma emeklilik sistemini sil baştan değiştirecek şekilde olacak. Düzenlemenin 1 Ekim tarihinde TBMM'de yeni yasama döneminin başlamasıyla beraber meclis gündemine geleceği konuşuluyor.