Emeklileri heyecanlandıran açıklama canlı yayında geldi! Maaşı düşük olanlar o tarihe kilitlendi

2023 Temmuz ayında emekli maaşına yapılan zam emekli vatandaşlar tarafından yeterli görülmemiş ve ek düzenleme talepleri gelmeye başlamıştı. Temmuz ayında n bu yana emekli maaşlarına ek zam, maaşlara iyileştirme talepleri geliyor.

Emeklileri heyecanlandıran açıklama canlı yayında geldi! Maaşı düşük olanlar o tarihe kilitlendi

Emekli maaşlarıyla ilgili gündemdeki tüm gelişmeler ve açıklamalar yakından takip ediliyor. Konuyla ilgili yapılan tüm açıklamalar milyonlarca emekli vatandaşın gündeminde. Son günlerde emeklileri heyecanlandıran önemli açıklamalar geliyor. Konuyla ilgili bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, yıl sonunu işaret etti ve düşük maaş alanlara destekleyici bir yaklaşım olacağını söyledi. İşte detaylar…

GÜNDEM EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILACAK İYİLEŞTİRME

Milyonlarca emeklinin zam beklentisi sürüyor. Emekli maaşlarına yeni bir düzenleme, yeni zam, ek zam, ek düzenleme gibi talepler gelmeye devam ederken özellikle de 7.500 TL tutarında olan en düşük emekli maaşının yükseltilmesi talep ediliyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalar geliyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli zammıyla ilgili heyecanlandıran ifadeler kullanmış ve ‘Emekliye zamda 2024’e kararını vererek gireceğiz. Fazla uzamaz bakanlarımız çalışıyor’ demişti. Konuyla ilgili bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi.

emeklileri-heyecanlandiran-acikama-canli-yayinda-geldi-maasi-dusuk-olanlar-o-tarihe-kilitlendi.jpg

YIL SONUNU İŞARET ETTİ

Konuk olduğu Başkent Kulisi programında önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, canlı yayında emeklileri heyecanlandıran ifadelere yer verdi. Emekli maaşları ile ilgili konuşan Yılmaz, milyonlarca emeklinin beklediği maaş düzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yıl sonunu işaret eden Yılmaz, ‘Bütün dünyadaki sıkıntılara rağmen imkanlarımızı zorlayarak emeklilerimize elimizden gelen en iyi desteği vermeye çalışacağız. İnşallah yıl sonuna kadar çalışmayı tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici bir yaklaşımımız olacak.’ dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI HAKKINDA

Mevcutta 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Nisan ayında yapılan artışı hatırlattı ve şu ifadelere yer verdi:

‘En düşük maaşı alanlarda bu yıl yüzde 114 artırdık. Asgari emekli ücretinde Nisan ayında en büyük artışı yaptık. Temmuz’da bir şey yapılmadı diye söylem oldu bir algı oluştu. Daha fazla imkanlarımızı zorlayarak bütün dünyadaki sıkıntılara rağmen bütün imkanlarımızı zorlayarak emeklilerimize elimizden gelen en iyi desteği vermeye çalışacağız. İnşallah yıl sonuna kadar çalışmayı tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici bir yaklaşımımız olacak.’

emeklileri-heyecanlandiran-acikama-canli-yayinda-geldi-maasi-dusuk-olanlar-o-tarihe-kilitlendi-001.jpg

‘DENGELEYİCİ BİR ÇALIŞMA SÜRDÜRÜYORUZ’

Son dönemde 2023 yılında enflasyonun üstünde artışlar yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücrette, memur maaşlarında enflasyonun üzerinde artışlar yapıldığını belirtti ve şöyle devam etti:

‘Bir dönemde enflasyon artışın üstüne çıktıysa telafi edici mekanizmalarımız var. 6 ayda bir enflasyon verdiğimiz artışın üzerindeyse telafi ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde şöyle bir tablo var. Yılbaşından itibaren memurlarda seyyanen artış yapılmıştı. Yılbaşında enflasyon farkı oldukça yüksek olacak. Bu da memur emeklilerine yansıyacak. Geriye işçi ve Bağ-Kur emeklilerimiz kalıyor. Orada da oransal artışlar, enflasyon farkı olacak. Memurunki biraz daha farklı. Bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz.’