Emeklilerin yüzü Ekim ayında gülecek! Maaşlara zam geliyor

Emekli maaşlarına zam, emekli maaşlarına yeni düzenleme gibi konular Temmuz ayından bu yana gündemin ilk sıralarındaki yerini koruyor. Maaşlarına zam bekleyen emeklilerin yüzü o tarihte gülecek. Çalışmalar devam ediyor.

Emeklilerin yüzü Ekim ayında gülecek! Maaşlara zam geliyor

Milyonlarca emeklinin gözü ve kulağı Ekim ayına çevrildi. Maaşlarına düzenleme bekleyen emekli vatandaşlar zam konusunun Meclis’e geleceği tarihi merak ediyordu. Bilindiği gibi TBMM’de yeni yasama dönemi 1 Ekim 2023 tarihinde başlayacak. Emeklinin beklediği zam konusunun da Ekim ayında TBMM’ye geleceği ve bunun için çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. İşte detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklileri heyecanlandıran yeni bir açıklama yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına zam gündemiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Emekliye zamda 2024’e kararını vererek gireceğiz. Fazla uzamaz bakanlarımız çalışıyor.’ demişti. Emekli maaşlarına zamla ilgili çalışmalar devam ederken kulislerdeki iddialara göre zam konusunda yasal düzenlemenin de Ekim ayında Meclis gündemine geleceği ve yılbaşından önce de Genel Kurul’dan geçerek yasalaşacağı belirtiliyor.

YENİ YILDAN ÖNCE YASALAŞMASI BEKLENİYOR

Emekli maaşlarına zam konusuyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtilmişti. Bu konuyla ilgili sık sık açıklamalar yapılırken tüm gelişmeler de yakından takip ediliyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Kabine toplantısında görüşülmesi ve hemen ardından TBMM’deki sürecin başlaması bekleniyor. Meclis, 1 Ekim tarihinde yeni yasama dönemine başlayacak. Konuyla ilgili çalışmanın Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Ekim ayında Meclis gündemine gelmesi beklenen yasal düzenlemenin yeni yıldan önce de Genel Kurul’dan geçerek yasalaşması bekleniyor.

emeklilerin-yuzu-ekim-ayinda-gulecek-maaslara-zam-geliyor.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN İYİLEŞTİRME TALEBİ

Milyonlarca emeklinin meraklı bekleyişi devam ediyor. Maaş artışlarıyla ilgili yasal düzenlemeyi ve konuyla ilgili tüm gelişmeleri heyecanla takip eden emekli vatandaşların talebi maaşlarında iyileştirme yapılması. Konuyla ilgili hazırlıklar ve çalışmalar tüm hızıyla devam ederken mevcutta 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının da iyileştirilmesi talep ediliyor. En düşük emekli maaşının yukarı çekilip çekilmeyeceği ile ve konuyla ilgili tüm gelişmeler çalışmanın tamamlanmasının ardından netlik kazanacak.