Emekliye 5 bin TL ikramiye şartları! Emekliye 5 bin TL ikramiye kimlere verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından emeklilere güzel haberi verdi ve emekli vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından araştırmalar yoğunlaştı.

Emekliye 5 bin TL ikramiye şartları! Emekliye 5 bin TL ikramiye kimlere verilecek?

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli vatandaşların yüzünü güldüren haberi verdi. Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağını duyuran Erdoğan, emekli olup fiilen çalışmaya devam edenlerin ise bu düzenlemenin dışında bırakılacağını belirtti. İşte emeklilere 5 bin TL ödeme ile ilgili tüm merak edilenler…

EMEKLİLERE 5 BİN TL ÖDEME YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Kabine toplantısında alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli vatandaşlara bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu. Emeklilerin yaşadığı sıkıntıların bilindiğini ve Kabine toplantısındaki değerlendirmelerin ardından emeklileri rahatlatacak yeni kararlar alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmaya karar verdik.’ dedi.

FİİLEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDENLER YARARLANAMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında konuyla ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Milyonlarca emekli, 5 bin TL ödemeden kimlerin yararlanacağını ve ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamasında emekli olup fiilen çalışmaya devam edenlerin bu düzenlemenin dışında bırakılacağını belirtti.

ÖDEMELER KASIM AYINDA

Emekli vatandaşlara 5 bin TL ödemenin ne zaman hesaplarda olacağına dair araştırmalar da sürüyor. Emekliye bir defaya mahsus 5 bin TL tutarındaki ödemelerin Kasım ayının ilk yarısı itibarıyla hesaplara yatırılacağı açıklandı.