Ödemeler başladı bugün mutlaka hesaplarınızı kontrol edin! Bakan Göktaş bizzat duyurdu

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal destek ödemelerine devam ediyor. İhtiyaç sahibi, dar gelirli hanelerin yararlanabildiği destek ödemelerinin Eylül ayı ödeme takvimi araştırılıyor.

Ödemeler başladı bugün mutlaka hesaplarınızı kontrol edin! Bakan Göktaş bizzat duyurdu

Aile Destek Programı’nın bir yıl daha devam edeceği açıklaması gelmişti. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik sağlanmakta olan destek ödemeleri ile ilgili tüm gelişmeler ve yeni duyurular yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, destek ödemeleri ile ilgili araştırılan o soruya yanıt verdi ve Eylül ayı ödemeleri ile ilgili tarihi duyurdu. Peki, Aile Destek Programı ödemeleri başladı mı? Eylül ayı Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman? Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? İşte tüm merak edilenler…

BAKAN MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ’TAN AÇIKLAMA GELDİ

İhtiyaç sahibi hanelere yönelik sağlanan sosyal destekler devam ediyor. Maddi destekle ihtiyaç sahibi, dar gelirli hanelerin ihtiyaçları bir nebze olsun karşılanıyor. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında sağlanmakta olan ödemelerle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan açıklama geldi. Bakan Göktaş, sosyal destek programı kapsamında bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,3 milyar TL ödeme yapacaklarını belirtti.

odemeler-basladi-bugun-mutlaka-hesaplarinizi-kontrol-edin-bakan-goktas-bizzat-duyurdu.jpg

ÖDEMELER BUGÜN HESAPLARA YATIYOR

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hak sahiplerine destek ödemelerin devam ettiğini aktaran Bakan Göktaş, ‘ İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri bugün hesaplara yatırıyoruz. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay 4,3 milyar TL destek vereceğiz.’ ifadelerine yer verdi.

odemeler-basladi-bugun-mutlaka-hesaplarinizi-kontrol-edin-bakan-goktas-bizzat-duyurdu-001.jpg

AİLE DESTEK YARDIMI SOGRULAMA EKRANI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ödemelerle ilgili yaptığı açıklamanın ardından araştırmalar yoğunlaştı. Destek ödemesi alan hak sahipleri, ‘Eylül ayı Aile Destek Ödemesi sorgulama’ araştırmalarına başladı. Aile Destek Programı kapsamında destek ödemesi sorgulamanızı e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-sorgu ekranından giriş yapabilirsiniz.

AİLE DESTEK YARDIMI TUTARI

Aile Destek Programı kapsamında hak sahiplerine sağlanan ödemelerin tutarı hane başına düşen aylık gelir aralığına göre değişmektedir.

Buna göre hak sahiplerine sağlanan ödemeler şu şekildedir:

- 450 TL ve altı olanlara: 1.250 TL

- 450 TL üzeri-911,15 TL olanlara: 1.100 TL

- 911,15 TL üzeri-1372, 30 TL ve altı olanlara: 950 TL

- 1372,30 TL üzeri-1833,45 TL’den az olanlara: 850 TL