Pazartesi MÜJDESİ geldi en düşük emekli maaşı 11 bini aşacak! Hesaplandı: Yüzde 50 zam yolda

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili hesaplamalar devam ediyor. Gündemdeki tüm gelişmeler yakından takip edilirken bundan sonra ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağı açıklaması ile hesap değişti.

Pazartesi MÜJDESİ geldi en düşük emekli maaşı 11 bini aşacak! Hesaplandı: Yüzde 50 zam yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program açıklamasının ardından yeni gelişmeyi duyurmuş ve bundan sonra ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağını belirtmişti. OVP’de yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak açıklanırken memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için yeni hesaplamalar da başladı. Zam hesabı değişiyor. Bundan sonra ücret artışları hedef enflasyona göre yapılacak. Yapılan yeni hesaplamalarla birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılması beklenen zam oranları da değişti. İşte yapılan yeni hesaplamalar ve tüm detaylar…

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMINDA HESAP SİL BAŞTAN

Memur ve emekli maaşında hesap değişti. Kulislerde yer alan son rakamlar araştırılırken konuyla ilgili tüm gelişmeler de gündemde yer almaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan yeni kararı duyurmuş ve bundan sonra ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağını belirtmişti. Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını kapsayan Orta Vadeli Program da ise yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak kaydedilmişti. Şimdi gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi.

pazartesi-mujdesi-geldi-en-dusuk-emekli-maasi-11-bini-asacak-hesaplandi-yuzde-50-zam-yolda.jpeg

YÜZDE 50 ZAM YOLDA

Bundan sonra ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağına dair açıklama sonrasında gözler memur ve emekliye yapılacak zam oranına çevrildi. Bu karar ile memur ve emeklinin zam oranı da değişecek. Yüzde 65’lik yıl sonu enflasyon beklentisi doğrultusunda 6 aylık enflasyon yüzde 38 olarak gerçekleşecek. Bu oranla birlikte emekli ve memur maaşlarına 2024 Ocak ayında yapılacak zam hesaplanmaya başlandı. Maaş hesaplamaları yapılırken kulislerde yüzde 50 zam iddiaları yer almaya başladı.

pazartesi-mujdesi-geldi-en-dusuk-emekli-maasi-11-bini-asacak-hesaplandi-yuzde-50-zam-yolda.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 11.250 TL’YE ÇIKABİLİR

Memur ve emeklilerin gözü ve kulağı 2024 Ocak zammında. Memurların toplu sözleşmeden aldığı zammın yanına enflasyon farkının da eklenmesiyle beraber zam oranının yüzde 50’yi bulması bekleniyor. Yine SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de enflasyonun önemi büyük. Emekli maaşlarına yapılacak zamma refah payının da eklenmesiyle birlikte maaş zammının yüzde 50 olması bekleniyor. 2024 Ocak ayında maaşlara yüzde 50 oranında zam gelmesi durumunda en düşük memur maaşının 22 bin TL’den 33 bin TL’ye, 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının ise 11.250 TL’ye çıkması bekleniyor.