Sibirya soğukları vuracak! Yoğun kar yağışı da beraberinde geliyor: Tarih belli oldu

Son dakika hava sıcaklıkları düşecek. Meteoroloji son dakika kodu ile uyardı. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava geliyor.

Sibirya soğukları vuracak! Yoğun kar yağışı da beraberinde geliyor: Tarih belli oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Yurdum bazı bölgelerine yoğun kar yağışı ve soğuk hava geliyor. MGM yeni hava durumu tahmini açıklarken il il uyarı yaptı. İstanbul dahil birçok ilde hava sıcaklıkları bir anda düşecek. Peki kar yağacak mı? Kar ne zaman yağacak? Kar yağışı için tarih belli oldu Sadece sayılı günler kaldı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu uyarısı…

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında da ciddi bir düşüş yaşandı. Üstelik Meteoroloji havaların daha da soğuyacağı konusunda yeni uyarılarda bulundu. Hatta Meteoroloji uzmanlarından kar yağışı uyarısı da geldi. Peki ilk kar ne zaman yağacak? İstanbul’a kar yağacak mı? Uzmanlar yoğun kar yağışı için net tarih verdi. Yurt genelinde hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde…

METEOROLOJİ YENİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Son tahminlere göre yurdun büyük bölümü yağışlı bir hava sisteminin etkisi altına giriyor. MGM’den yapılan açıklamaya göre Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz (Çorum hariç) ile Çanakkale’nin iç, Balıkesir’in kuzey kesimleri, Ardahan, Kars, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır’ın doğusu, Batman ve Siirt çevrelerinde bu geceden itibaren yağışlar başlayacak. Yağışların aralıklı ve kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

MGM, özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri için uyarı yaptı. Bu bölgede yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yine Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Düzce, Osmaniye ve Siirt çevrelerinde yağışların zaman zaman kuvvetli olacağı belirtildi. Artvin ve Rize çevrelerinde ise çok şiddetli sağanak yağış görülecek.

kar-yagisi-tarihi-1.jpg

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aynı zamanda hava sıcaklığı konusunda da uyarılarda bulundu.com yağışlarla birlikte Yurdum Kuzey iç ve Doğu kesimlerinde hava sıcaklıkları azalacak mevsim normallerinin altına inecek. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERİLDİ

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kar yağışı için tarih verdi. Ünlü meteoroloji uzmanı paylaşımından yurdun bazı bölgelerinde hava sıcaklıklarında yaşanacak ani düşüşle birlikte yılın ilk karnında düşmeye başlayacağını bildirdi. Ar yağışı özellikle Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu bölgelerinde olacak.