Ütü sırasında giysilerdeki lekeler nasıl önlenir?

Zaman zaman ütü yaparken, taze yıkanmış kıyafetlerimizin ütü tarafından bırakılan pas lekeleriyle karşılaşabiliyoruz.

Ütü sırasında giysilerdeki lekeler nasıl önlenir?

Bu, tüm yıkama ve ütüleme sürecini yeniden başlatmamız gerektiği anlamına gelir. Bu nedenle, bu ev aletinin kıyafetlerimize zarar vermesini önlemek önemlidir. İşte bu sorunla daha fazla karşılaşmamanız için ütüleme sırasında lekeleri nasıl önleyeceğinizi öneriyoruz.

Ütünün Temizliği

Kıyafetlerin lekelenmesini önlemek için ütünün doğru bakımını ve hazırlığını yapmak yeterlidir. Aslında, ütünden partikül salınımı, ütünün düzgün bir şekilde temizlenmemesi durumunda yaygındır, bu nedenle size arta kalan kir kalıntılarından nasıl kurtulacağınızı öğrenmenizi öneririz. Aşağıda bu işlemi nasıl yapacağınızı basit adımlarla göstereceğiz.

Ütü Lekelerine Veda

Ütüde oluşan lekelerden kurtulmak için, ütüyü etkili bir şekilde temizlemenin ve daha da önemlisi ekonomik bir şekilde nasıl yapılacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Bunun için başlamadan önce iki önlem almanız önemlidir. İlk olarak, ütünün kapalı olduğundan emin olun ve ardından soğuk olduğundan emin olun. Ütünüzü takılı ve sıcakken asla temizlemeyin.

Bunu yapmak için bir bez alın ve üzerine biraz su ve sirke ekleyin, bir miktar karbonat da ekleyerek karışımı hazırlayın. Hazır karışımı ütünün metal tablasının üzerinde nazikçe geçirmeniz yeterlidir, bu şekilde kir parçalarını daha kolay çıkartabilirsiniz

Temizleme Alternatifi

Sirke ve karbonat, kıyafetlerinizdeki ütü lekelerini durdurmaktan başka bir yol değildir. Bu nedenle, aynı zamanda mumlu kağıt ve tuz kullanmanızı da öneririz. Bunun için kağıda biraz tuz dökün ve ütünün soğuk olduğundan emin olarak metal tablayı bu yüzeye geçirin, böylece kir tuzda yapışacaktır.

Ütünüzü ilk duruma geri getirmek ve ütüyü yüzeyinde nazikçe kullanmak için sadece biraz metal cilası kullanmamız gerekiyor.

Eğer ütünüz buharlı bir ütü ise, bir buhar ütüsünü nasıl temizleyeceğinizle ilgili makalemiz de ilginizi çekebilir.

Ütüyü Temizleme İpuçları

Temiz bir ütü tutmak ve kıyafetlerinize zarar vermemesi için ütünün su haznesini temizlemeniz önemlidir. Bunun için arta kalan sirke ve karbonat karışımını alın ve bunu ütünün su haznesine koyun.

Sonra ütüyü prize takın ve ısıtmaya bırakın. Karışımı demirin yüzeyindeki deliklerden geçirmek için buhar jeneratörünü kullanın. Bu şekilde su birikimini önlemiş olursunuz

Ayrıca, her seferinde giysileri çamaşır makinesinden alırken veya ütüyü belirli bir kullanıma koymadan önce levhayı hafifçe nemli bir bezle geçirmeniz de önemlidir. Bu, cihazın bakımını sağlar ve ani sürprizleri önlersiniz.

Yanıklar

Kıyafetlerinizi ütüledikten sonra ortaya çıkabilecek başka bir leke yanık lekesidir. Yanık lekelerin hiçbir şekilde çıkarılamayacağı için bunlardan kaçınmak çok önemlidir. Ütü yaparken sıcaklığı her zaman kontrol etmelisiniz, özellikle hassas kumaşlarda yanıkları önlemek için sıcaklığı yeterince yüksek tutmalısınız. Başka bir öneri de demiri aynı noktada uzun süre bırakmamaktır. Ütü yaparken demir sürekli hareket etmeli ve yanık lekeler bırakmamak için aynı yerde uzun süre bırakılmamalıdır.