Fenerbahçe ve Maribor maçındaki kavgaya ceza yağdı! UEFA tek tek açıkladı

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele eden temsilcilerimizden Fenerbahçe, geçtiğimiz haftalarda deplasmanda Maribor ile karşılaşmıştı. Mücadeleye tribünde yaşanan kavga damga vurmuş ve kavganın ardından gözler UEFA’ya çevrilmişti.

Fenerbahçe ve Maribor maçındaki kavgaya ceza yağdı! UEFA tek tek açıkladı

Süper Lig devi Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde mücadelesine devam ediyor. Çıktığı karşılaşmaları kazanan sarı lacivertli ekip, play-off turuna yükselmeyi başarmıştı. Temsilcimizin 3. eleme turunda deplasmanda Maribor ile oynadığı maça tribün olayları damga vurmuştu. Maçın uzun süre duraksamasına sebep olan kavgayla ilgili UEFA’dan gelecek açıklama merak ediliyordu. UEFA, maçta çıkan olaylar sebebiyle ev sahibi takım Maribor ve Fenerbahçe’ye ceza verdi.

FENERBAHÇE’YE BİLET SATIŞINDAN MEN VE PARA CEZASI

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda rakibi Maribor’un sahasına konuk olan temsilcimiz Fenerbahçe, 3-0’lık galibiyetle play-off turuna yükselmişti. İki takım arasında oynanan maça tribünde yaşanan olaylar damga vurdu. Maç esnasında çıkan olaylar cezaları da beraberinde getirdi. UEFA, maçta çıkan olaylar sebebiyle konuk ekip Fenerbahçe’ye bilet satışından men ve para cezası verdi.

fenerbahce-ve-maribor-macindaki-kavgaya-ceza-yagdi-uefa-tek-tek-acikladi.jpg

AÇIKLAMA GELDİ

Maçta çıkan olaylar sebebiyle gelen ceza ile ilgili ‘nesne fırlatılması, havai fişek yakılması, zarar veren eylemlerde bulunulması ve kalabalığın rahatsız edilmesi’ gerekçesiyle Fenerbahçe Kulübü’ne ceza verilmesi kararlaştırıldığı aktarılırken sarı lacivertli ekibin UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde oynayacağı bir sonraki deplasman maçı için taraftarlarına bilet satışından men edildiği ve 30 bin avro para cezası verildiği bilgisi de açıklamada yer aldı. Temsilcimiz Fenerbahçe, Konferans Ligi Play Off turunda 31 Ağustos 2023 Perşembe günü Twente ile deplasmanda rövanş maçına çıkacak.

MARIBOR’A 40 BİN AVRO PARA CEZASI

Maribor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar sebebiyle ev sahibi takım Maribor’a da para cezası geldi. UEFA, karşılaşmaya ev sahipliği yapan ekip Maribor’a 40 bin avro para cezası verdi.