Filenin Sultanları 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılıyor! Japonya maçı Paris biletini getirdi

A Milli Kadın Voleybol Takımımız ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. Yeni bir galibiyetle göğsümüzü kabartan Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazandı. Milliler, Japonya’yı 3-1 mağlup etti.

Filenin Sultanları 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılıyor! Japonya maçı Paris biletini getirdi

Filenin Sultanları Paris biletini aldı. Japonya’yı 3-1 mağlup eden mililer, aldıkları bu galibiyetle grubunda 6’da 6 yaptı ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandı. Grubundaki son maçı öncesinde 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na gitmeyi garantileyen Filenin Sultanları, bir kez daha gururlandırdı.

JAPONYA’YI 3-1 MAĞLUP ETTİ

Filenin Sultanlarının peş peşe galibiyetleri ve başarıları ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları B Grubu 6. Maçında Japonya ile karşılaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu mücadeleyi 3-1’lik skorla kazandı. Grubundaki son maçı öncesinde Paris biletini alan milliler, bu galibiyetle grubunda 6’da 6 yaptı ve yine büyük bir gurur yaşattı. Ev sahibi takım Japonya karşısında ilk seti kaybeden milliler, geriden gelerek peş peşe 3 seti kazandı ve bu mücadeleden 3-1’ik galibiyetle ayrıldı.

filenin-sultanlari-2024-paris-olimpiyat-oyunlarina-katiliyor-japonya-maci-paris-biletini-getirdi.jpg

‘2023 YILI VOLEYBOL YILI OLDU’

Bu galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, duygularını şu sözlerle ifade etti:
‘2023 yılı gerçekten voleybol yılı oldu. Milletler Ligi, Avrupa Şampiyonası şampiyonlukları ve son olarak Paris Olimpiyatları’na gidiş hakkı. Çocuklarla yorgunlukları hakkında konuştum. Ülkeyi mutluluğa boğuyorsak yorgunluktan falan bahsedilemez dediler. Ne kadar güzel bir şey değil mi? Tüm takımla gurur duyuyorum.’

filenin-sultanlari-2024-paris-olimpiyat-oyunlarina-katiliyor-japonya-maci-paris-biletini-getirdi-001.jpg

SON MAÇ BELÇİKA’YLA

Paris biletini alan A Milli Kadın Voleybol Takımı, grubundaki son maçını 24 Eylül 2023 Pazar günü saat 10.00’da Belçika ile oynayacak. Olimpiyat vizesinin alındığı maçın ardından açıklamalarda bulunan Eda Erdem ise ‘Çok zor maç oldu. Turnuvanın en istikrarlı takım Japonya’ydı zaten. Çok iyilerdi gerçekten. Özellikle ilk sette. İkinci seti kazanmamız momentumu değiştirdi. Diğer setlerde oyun denk gitti ama ağırlığımızı koyduk. Çok yorulduk ama değdi. Bu yazın en büyük anlamı Paris Olimpiyatları’na bilet almaktı. Japon taraftarlar çok keyifliydi ve çok saygılıydı. Hayatın her anında çok saygılı insanlar zaten ama Japon seyircinin desteği bir yere kadar onları götürdü. Bayrakların İstanbul Boğazı’na asılması bizi çok duygulandırdı. Görüntüler çok hoş ama biz bunu hak ettik gerçekten. Kimse bize bunu hediye etmedi. Bütün yaz bunun için uğraştık.’ dedi.