Gaziantep FK-Galatasaray maçında penaltı doğru mu? Eski hakem Erman Toroğlu yorumları

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray Gaziantep FK'ye konuk oldu. Sarı kırmızılı takım sahadan 3-0 Galip ayrılırken penaltı pozisyonu ise Tartışmalara sebep oldu. peki penaltı doğru mu?

Gaziantep FK-Galatasaray maçında penaltı doğru mu? Eski hakem Erman Toroğlu yorumları

Trendyol Süper Lig'in 4. Haftasında Galatasaray deplasmanda Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Sarı kırmızı olacak mı mücadeleye son derece hızlı başlarken 2. Dakikada Kerem Aktürkoğlu golü buldu ancak ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

Hızını kesmeyen Kerem Aktürkoğlu bu defa 5. Dakikada fileleri havalandırarak takımını öne geçirmeyi başardı. Galatasaray 2 yarıda ataklarını daha da sıklaştırırken yine Kerem Aktürkoğlu'nun sahnede olduğu asistte Mauro Icardi'yle ile gole ulaştı. Sarı kırmızı takım Böylece durumu 2-0'a getirdi.

Yine dakikalar 71'i biri gösterdiğinde Mauro Icardi takımına Penaltı kazandırdı ve kendisinin yaptığı penaltı atışı sonucunda da Galatasaray 3-0 öne geçti.

Galatasaray aradaki farka rağmen etkili oyununu kesmezken Kerem Aktürkoğlu 75. Dakikada bir gol daha buldu ancak gol yapılan faulden dolayı iptal edildi. Maç Galatasaray'ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

galatasaray-penalti-1.jpg

Sarı kırmızı takım bu maçlar 3 puanı hanesine yazdırırken bir maç eksi ile 2 galibiyet ve bir beraberlikle puanını yediye çıkardı ve Süper Lig'de 2. Sıraya oturdu.

PENALTI POZİSYONU TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Galatasaray'ın Gaziantep FK karşısında kazandığı penaltı ise maçın ardından Tartışmalara sebep oldu. A Spor ekranlarında açıklamalarda bulunan eski hakem Erman Toroğlu, tartışmaların yersiz olduğunu ve Galatasaray'ın penaltısının doğru karar olduğunu söyledi. Erman Toroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandığı:

"Icardi topla rakip arasına giriyor. Yandan girdiği için defans oyuncusu Icardi'yi göremeyip hamleyi ona yapıyor. Penaltı doğru karar."