İspanya Futbol Federasyonu Başkanı hakkında karar! Kadın futbolcuyu dudağından öpmüştü

Dünya spor gündemi, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales’in kadın futbolcu Jenni Hermoso’yu dudağından öpmesini konuşmuştu. Spor manşetlerine oturan olayın ardından gözler FIFA’ya çevrilmişti.

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı hakkında karar! Kadın futbolcuyu dudağından öpmüştü

Kadın futbolcuyu dudağından öpmesiyle tepkilerin odağına yerleşen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı ile ilgili karar merakla bekleniyordu. Rubiales’in alacağı ceza ve tüm gelişmeler yakından takip edilirken FIFA, Dünya Kupası seremonisi esnasında kadın futbolcuyu dudağından öpen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı hakkında kararını verdi. Luis Rubiales’in cezası belli oldu.

TÜM DÜNYA ONU KONUŞMUŞTU

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales’in Kadınlar Dünya Kupası’nda zafer elde eden İspanya Milli Takımı’nın futbolcusu Jenni Hermoso’yu dudağından öpmesi dünya spor manşetlerinde geniş yer bulmuştu. Bu olay hareketiyle çok konuşulan ve tepki çeken Rubiales’in FIFA’dan nasıl bir ceza alacağı merak ediliyordu. Rubiales hakkında karar geldi.

ispanya-futbol-federasyonu-baskani-hakkinda-karar-kadin-futbolcuyu-dudagindan-opmustu.jpg

TEPKİLER SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

Kendisine gelen tepkiler sonrasında açıklama yapan Rubiales,bu hareketi yapmanın zamanı olmadığını söyledi ve hatalı olduğunu kabul ederek şu ifadeleri kullandı: ‘Bu sosyal bir cinayet. Beni öldürmeye çalışıyorlar. Bir İspanyol olarak nereye gittiğimizi düşünmeliyiz. Sahte feminizm adalet aramaz, gerçeği aramaz, insanları umursamaz. Bir şeyler söylemenin zamanı geldi. Hatalıydım ve bu hareketi yapmanın zamanı değildi.’ Sahte feministlerin saldırısına uğradığını söyleyen ve İspanyol futbolunu en iyi yöneten yönetici olarak kendisini tanımlayan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, istifa etmeyeceğini de ekledi.

ispanya-futbol-federasyonu-baskani-hakkinda-karar-kadin-futbolcuyu-dudagindan-opmustu-001.jpg

FUTBOLLA İLGİLİ TÜM FAALİYETLERDEN 90 GÜN SÜREYLE UZAKLAŞTIRILDI

FIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales’in cezasını açıkladı. Rubiales, kadın futbolcu Jenni Hermoso’yu dudağından öpmesi sebebiyle 90 gün süreyle futbolla ilgili tüm faaliyetlerden uzaklaştırıldı. Bu konuyla ilgili soruşturma başlatan ve tepki çeken olayın takipçisi olan FIFA, Rubiales’in 90 gün boyunca futbolla ilgili hiçbir faaliyete katılamayacağını duyurdu.