Kerem ve Icardi’nin penaltı şovuna Okan Buruk’tan ilk yorum

Galatasaray ve İstanbulspor arasında oynanan karşılaşmada Kerem ve Icardi’nin penaltı şovu ve kaçırmaları gündeme oturdu. Maç sonrası penaltı için Okan Buruk’tan ilk yorum geldi.

Kerem ve Icardi’nin penaltı şovuna Okan Buruk’tan ilk yorum

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 3. Haftasında deplasmanda İstanbulspor’a konuk oldu. Karşılaşma sarı kırmızılı takımın tek golü ile sona ererken maçta Golü Icardi kaydetti.

Maçın en önemli pozisyonu ise Kerem ve Icardi’nin paslaşarak kullandıkları penaltı oldu. Kerem'in pasında Icardi boş kaleye gol atamazsa 2 dakika sonra fileleri havalandırarak hatasını telafi etti.

Galatasaray'ın kaçırdığı penaltı dün gece sosyal medyanın da gündemine oturdu. Maçın ardından Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk’tan da penaltı ile ilgili önemli açıklamalar geldi.

OYUNCULARIMIN KARARINA SAYGI DUYUYORUM

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk maçının ardından önünden açıklamalarda bulundu. Geçen sezon birkaç maçta bu durumun konuşulduğunu belirten Okan Buruk, penaltının kaçabileceğini ve bu nedenle oyuncularına kızmadığını dile getirdi. Uzun zamandır konuşulan bir denemeyi yaptıklarını da belirten Okan Buruk, futbolcularının kendilerine özgüvenleri olduğunu bu nedenle de onların kararlarına saygı duyduğunu dile getirdi. Penaltının kullanış şeklinin Kesinlikle rakibe saygısızlık olmadığını da belirten Okan Buruk; “Penaltı atılır, kaçırılır. Oyuncularımın yanındayım. Hiç önemli değil. Şu da yanlış anlaşılmasın; rakibimize saygısızlık değildi bu. Geçen sene daha zorlu maçlarda bunu denemek istediler. Bu onların düşünceleriydi. Aslında doğru da yaptılar ama son vuruş dışarı gitti. Penaltı direkt vuruşta da kaçsa üzülüyorsun. Aynı üzüntü. Önemli olan kendilerine özgüvenleri. Mauro Icardi, sonra attığı golle takımına maçı kazandırdı." dedi.