PFDK'dan Süper Lig takımlarına ceza yağmuru

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında oynanan karşılaşmaların ardından TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig takımlarına adeta ceza yağdırdı.

PFDK'dan Süper Lig takımlarına ceza yağmuru

Süper Lig'de futbol heyecanı geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalarla başladı. ilk haftada oynanan çok sayıda maçın ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen kurallar dahilinde takımlar sahaya çıktı. Ancak bu kuralların dışına çıkanlara TFF resmen ceza yağdırdı. tff1 son dakika açıklaması yaparak Fenerbahçe'nin yayın talimatı ve sportif ekipman talimatları uyarınca disipline sevk edildiğini duyurdu. Ayrıca 8 takıma da ceza kesildi.

TFF'den yapılan açıklamada Kayserispor deplasmanında merdiven boşluklarını boş bırakmayan ve taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle Galatasaray'a da 172 bin TL para cezası kesildiği bildirildi.

Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor’a takım halinde sportmenliğe aykırı hareket yapmaktan 27'şer bin lira para cezası kesilirken Konyaspor’a ise taraftarların sebep olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin lira ceza verildi. Kayserispor’a verilen ceza ise merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve stadyuma usulsüz seyirci alınması nedeniyle 360.000 TL oldu. Yine Samsunspor'da taraftarların neden olduğu saha olayları sebebiyle 112.000 para cezasına çarptırıldı.

Bir cezada Kasımpaşa Ankaragücü maçı sonrasında geldi. Her iki kulüpte maçın ardından disipline sevk edilirken Kasımpaşa'ya taraftarların ve kulüp mensuplarının sebep olduğu olaylar nedeniyle Ankaragücü’ne de mensuplarının neden olduğu olaylar nedeniyle 112'şer bin lira para cezası verildi.

Ayrıca Konyaspor futbolcusu Ali Demirbağ’ın Rakip takım sporcularına karşı davranışları nedeniyle de 3 maç Men ve 39.000 lira para cezasına çarptırıldığı öğrenildi. yine İstanbulspor’un futbolcusu Okan Erdoğan da Rakip takım oyuncularına karşı hareketleri ve nedeniyle bir maç men ve 13 bin lira para cezasına çarptırıldı.