Yunus Akgün resmen Leicester City’ye kiralandı

Galatasaray'da beğenilen isimler arasında yer alan gün Yunus Akgün, satın alma opsiyonu ile Leicester City'ye kiralandı.

Yunus Akgün resmen Leicester City’ye kiralandı

Galatasaray, yaptığı resmi açıklamada 23 yaşındaki futbolcu Yunus Akgün'ün satın alma opsiyonu ile Leicester City'ye kiralandığını bildirdi. Sarı kırmızılı takım KAP’a da açıklama yaptı. Galatasaray'dan KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcumuz Yunus Akgün’ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Leicester City Football Club Limited ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Leicester City Football Club Limited, şirketimize 500.000 Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Futbolcunun şarta bağlı transfer bedeli 9.000.000 Euro'dur. Ayrıca, Leicester City Football Club Limited‘e futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli kârının %15'i şirketimize ödenecektir"

LEİCESTER CİTY'DE AÇIKLAMA YAPTI

Diğer yanlarından ufak birinin yeni takımı Leicester City'de sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak transferi duyurdu. Açıklamada "Yunus Akgün'ün Galatasaray'dan kiralık olarak transfer edildiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz." denildi.

TRANSFER SONRASI YUNUS AKGÜN’DEN İLK AÇIKLAMA

Galatasaray'dan satın alma opsiyonu ile Leicester City'e kiralanan Yunus Akgün, transferin ardından ilk kez konuştu. Heyecanlı ve gururlu olduğunu söyleyen Yunus Akgün, sahaya çıkmak ve taraftarlarla buluşmak için sabırsızlandığını dile getirdi. Doğru karar verdiğini ve çok mutlu olduğunu söyleyen Akgün, Türkiye'den tüm oyuncuların hayalinin Avrupa'da oynamak olduğunu ve kendisinin de ilk deneyim olduğu için elinden gelenin en iyisini yapacağını dile getirdi.