Yarıyıl tatilinde yapılacak aktiviteler! 15 tatil ile ilgili öğrenci ve velilere önemli tavsiyeler

2022-2023 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi geride kaldı. 20 Ocak 2023 Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla birlikte 15 günlük tatil başladı. 15 günlük tatilde öğrenciler ve velilere uzmanlardan önemli tavsiyeler geldi.

Yarıyıl tatilinde yapılacak aktiviteler! 15 tatil ile ilgili öğrenci ve velilere önemli tavsiyeler

Milyonlarca öğrenci birinci dönem karnelerine kavuştu ve tatile başladı. Yoğun ve yorucu geçen bir dönemin ardından okula 15 gün ara veren öğrenciler tatilin tadını çıkarmaya hazır. Ancak tatil boyunca hem öğrencilerin hem de velilerin dikkat etmesi gereken konular var. Tatilin verimli geçmesi ve güzel değerlendirilmesi için özellikle velilere büyük bir sorumluluk düşüyor. Peki, yarıyıl tatilinde yapılacak aktiviteler neler? 15 tatilde neler yapılır? Tatilde çocukların motivasyonu nasıl yükseltilir? İşte yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrenciler ve velilere önemli tavsiyeler…

ENERJİ İÇİN DİNLENMEK ÇOK ÖNEMLİ

Yoğun geçen bir dönemin ardından öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin başında dinlenmek geliyor. Tatilde enerjilerini toplamak isteyen öğrencilerin biraz dinlenmeleri gerekiyor. Tatilin hem keyifli hem de verimli geçmesini isteyen veliler ise çocuklarının gerektiği kadar dinlenmeleri konusunda dikkat etmeli ve onların dinlenmeye de ihtiyaçları olduğunu unutmamalılar.

KİTAP OKUYUN

Kitap okumak her zaman yapılması gereken önemli ve faydalı bir aktivitedir. Özellikle tatiller kitap okumayı alışkanlık haline getirmek için büyük bir fırsattır. Öğrenciler 15 günlük tatil sürecinde kendilerine bir hedef koyarak kitap okuma alışkanlığı kazanabilir ve bu tatili kitap okuma saatleriyle hem verimli hem de keyifli hale getirebilirler.

yariyil-tatilinde-yapilacak-aktiviteler-15-tatil-ile-ilgili-ogrenci-ve-velilere-onemli-uyarilar.jpg

FARKLI VE EĞLENCELİ AKTİVİTELER MOTİVASYONU ARTIRIR

Yarıyıl tatilinde her zaman olduğu gibi yine en büyük sorumluluk velilere düşüyor. Tatil sürecinde dengeyi iyi bir şekilde kurması gereken velilerin çocuklarını çok sıkmadan ve kendi isteklerini dayatmadan sağlıklı bir tatil süreci geçirmesi gerekiyor. Çeşitli etkinlikler ve programlarla çocuklarınızın motivasyonunu artırabilirsiniz. Bunun için mümkün olduğu kadar çocuğunuzla vakit geçirebilir müze gezisine, sinemaya, tiyatroya veya küçük bir tatile çıkabilirsiniz. Öte yandan evde oluşturulabilecek basit ama eğlenceli aktiviteler de çocukların motivasyonunu artırarak keyifli bir tatil geçirmelerine katkı sağlayabilir. Örneğin; Boyama etkinlikleri, ailece oynanan oyunlar gibi. Aileler tatil sürecinde çocuklarının tüm dönem boyunca okulda gösterdiği çabayı mutlaka takdir etmeli ve gösterilen çabanın farkında olduğunu hissettirmelidir.