Depremde koruyucu aile olmak için başvuru e-Devlet! Depremzede çocuklara koruyucu aile olma şartları

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizde ağır hasar ve can kayıplarına sebep olan şiddetli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken refakatçisi olmayan depremzede çocuklarla ilgili önemli açıklamalar geldi.

Depremde koruyucu aile olmak için başvuru e-Devlet! Depremzede çocuklara koruyucu aile olma şartları

Deprem bölgesindeki refakatsiz çocuklarla ilgili önemli bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, refakatsiz çocuklarla ilgili ‘kaçırılma’ iddialarının asılsız olduğunu aktardı ve enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülerek tedavisi tamamlanan çocukların Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ortak çalışması kapsamında bakanlık personeli dışında herhangi bir üçüncü şahsa teslim edilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. Ayrıca depremzede çocuklara koruyucu aile olmak isteyenler için de önemli bir duyuru yapıldı.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA KORUYUCU AİLE NASIL OLUNUR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremzede çocuklara koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlar için önemli bir duyuruda bulundu. Bakanlık açıklamasında şu ifadeler eyer verildi; ‘Aile ve yakınlarına ulaşamayan çocuklarımız ilk olarak Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarımıza alınmakta. Güvenli şekilde barınmaları sağlanmakta ve ailelerine ulaşma çalışmaları yapılmaktadır. Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklar için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz.’

depremde-koruyucu-aile-olmak-icin-basvuru-e-devlet-depremzede-cocuklara-koruyucu-aile-olma-sartlari.jpg

VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin ardından depremden etkilenen illerde enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları devam ederken vatandaşlar deprem bölgelerine yardımda bulunmak için seferber oldu. Ülkenin dört bir yanından yardım tırları deprem bölgelerine doğru yola çıktı. Öte yandan enkaz altından çıkarılan ancak refakatçileri olmayan çocuklar için de ülkenin dört bir yanından koruyucu aile talepleri gelmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın himayesi altında olan depremzede çocuklarla ilgili peş peşe açıklamalarda bulunan Bakanlık, çocuklarına ulaşamayan, enkazdan çıkarıldıktan sonra birbirinden haber alamayan ailelerin il müdürlüklerine müracaat edebileceklerini duyurdu.