Canva nedir ve nasıl çalışır?

Son dönemlerde pratik ve popüler tasarım uygulamalarından biri de Canva oldu. Hazır şablonları ve kolay kullanımı ile çok tercih edilen Canva hakkında merak edilenler haberimizde…

Canva nedir ve nasıl çalışır?

Canva, kullanımı kolay ve sezgisel bir resim düzenleme programıdır. Bir görüntüyü kolayca düzenlemeniz ve hatta oluşturmanız gerekiyorsa, ancak Photoshop gibi karmaşık görüntü yazılımlarını kullanma konusunda fazla deneyiminiz yoksa, Canva mevcut en iyi seçeneklerden biridir. Çok az deneyimle, kişisel veya profesyonel kullanım için inanılmaz derecede yüksek düzeyde sanat yaratabilirsiniz. Bazı temel düzenleme becerileriniz olduğu sürece, Canva'yı posterler, grafikler, sunumlar ve hatta sosyal ağlar için gönderiler için kullanabilirsiniz.

canva-nedir-nasil-kullanilir-1.jpg

CANVA NEDİR?

Canva bir grafik tasarım ve resim düzenleme programıdır. 2012 yılında kuruldu ve hem kişisel hem de profesyonel olarak oluşturmanıza ve düzenlemenize olanak tanıyan çevrimiçi tasarım araçları sağlayan bir web sitesi olarak ortaya çıktı. Canva bir web uygulaması olduğu için programı temel seçeneklerle ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir freemium hizmeti sunuyor. Ayrıca, gelişmiş seçenekler ve araçlarla Canva Pro adlı ücretli bir alternatif sunar.

Canva, basit veya daha karmaşık kreasyonlar yapmanızı sağlayan esnek bir araçtır. İletişimi artıran bir kompozisyon ve düzenleme programı olarak tanımlanır. Bu çevrimiçi uygulama, grafik tasarım alanında özel bilgiye ihtiyaç duymadan yüzlerce şablon kullanarak biçimler oluşturmak için tasarlanmıştır. Bu, onu kullanımı kolay ve sezgisel bir web sitesi yapar. Lansmanından bu yana dijital pazarlamada en çok kullanılan araçlardan biri haline geldi.

CANVA NE İÇİN KULLANILIR?

Canva, amatör, deneyimli veya profesyonel tasarımcıların çok amaçlı tasarımlar oluşturmak için kullanabileceği bir web sitesidir. Bu düzenleme programından, aşağıdaki grafik tasarım gerektiren resimlerden bazılarını oluşturabilirsiniz:

Logolar

Posterler

Kartvizitler

El ilanları

Kapaklar

Davetiyeler

Takvimler

Afişler

Bilgi grafikleri

Sunumlar

Sosyal medya gönderileri

Bu ürünleri yapmak için kullanabileceğiniz 8.000'den fazla ücretsiz şablon bulunmaktadır. Çok amaçlı 100'den fazla çeşit tasarım yapmak için mükemmel seçeneği bulacaksınız. Deneyimli bir editörseniz, Canva size tasarımlarınızı sıfırdan oluşturma, beğeninize göre resimler, metinler veya diğer öğeler ekleme olanağı sunar. Bunu başarmak için, yalnızca menü öğelerini düzenleyiciye taşımanız gereken bir arabirim kullanmanız yeterlidir.

canva-nedir-nasil-kullanilir-2.jpg

CANVA KULLANMANIN AVANTAJLARI

Canva'yı kullanmaya başlamadan önce, birçok avantajından bazılarını bilmeniz gerekir:

Kurulumsuz: Web formatında bulacağınız bir grafik tasarım programıdır.

Otomatik kaydetme: Canva'da üzerinde çalıştığınız her şey otomatik olarak kaydedilir, böylece tasarımlarınız beklenmedik durumlara karşı korunur ve bir sonraki düzenleme oturumunuz için hazır olur.

Mobil cihazlarla uyumlu: bilgisayarların veya cep telefonlarının akıllı telefonunuzdan rahatça çalışabilmesi için masaüstü sürümüne sahipsiniz, ancak bu durumda Canva uygulamasını Android veya iOS'tan indirmeniz önerilir.

Canva, kapsamlı grafik tasarım bilgisi olmayan dijital profesyoneller için ideal bir araçtır . Bunun nedeni, sadece birkaç dakika içinde tasarımlar oluşturabileceğiniz basit ve çok sezgisel bir araç olmasıdır.

CANVA NASIL KULLANILIR?

Artık Canva'nın ne olduğunu bildiğinize göre, muhtemelen nasıl çalıştığını da bilmek isteyeceksiniz. Yukarıda bahsedildiği gibi Canva, beğeninize göre özelleştirebileceğiniz binlerce şablon sunan bir programdır. Masaüstü sürümünün kullanımı ve çalışması çok basittir. Başlamak için siteye erişmeniz yeterlidir

Masaüstü sitesine girdikten sonra sunulan şablonlar arasından ihtiyacınıza en uygun formatı seçmeniz gerekecektir. Örneğin, bir Pinterest görseli oluşturmak isteyebilirsiniz, böylece Pinterest şablonunu seçebilirsiniz. Ardından, Canva'nın kullanımınıza sunduğu kesme, boyut değiştirme, renk ekleme, görüntüleri bölme ve metin ekleme gibi araçları kullanarak kendi tasarımınızı oluşturmak için biraz yaratıcılık ve yenilik ekleyebilirsiniz.

Canva'nın en büyük avantajlarından biri, yüzlerce tasarımı hızlı ve sorunsuz bir şekilde oluşturmanıza olanak sağlayan kullanım kolaylığıdır. Daha karmaşık tasarım ve düzenleme programları, düzenleme için daha fazla seçeneğe sahipken, aynı zamanda daha az sezgiseldir ve daha fazla bilgi gerektirir.

Canva'nın sürükle-bırak sistemi sayesinde, eklemek istediğiniz öğeyi sol çubuktan taşımanız ve herhangi bir tuşa basmanıza gerek kalmadan doğrudan tasarıma eklemeniz yeterli. Canva aracılığıyla kendi multimedya dosyalarınızın yanı sıra fotoğraf veya videolarınızı da eserlerinize ekleyebilirsiniz.

Canva'yı kullanma

Bir kullanıcı hesabı oluşturun, bunu bir e-posta ve şifre ekleyerek veya Google ve Facebook verilerinizi kullanarak yapabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra, düzenlemeye başlayabilmeniz ve farklı içerik türleri oluşturabilmeniz için Canva size onu nasıl kullanmak istediğinizi sorarak önerilerde bulunacaktır.

Canva'nın ana ekranında, oluşturmak istediğiniz şeyi bulmanız için tasarım önerileri ve bir arama motoru göreceksiniz.

Sol tarafta, tasarımlarınızın dizini gibi çeşitli kategorilere sahip bir menü göreceksiniz.

Tasarımınızı bir şablon kullanarak oluşturmaya başlayın, hemen orada tüm öğeleri, renkli arka planları, metni, fotoğrafları vb. değiştirebilirsiniz.

Diğer düzenleme öğelerini soldaki öğeler menüsünden seçip sürükleyerek ekleyin.

İşiniz bittiğinde, tasarımınızı indirebilir veya yazdırabilirsiniz.

Canva, dijital projeleri yürütmek için kullanışlı bir programdır ve hem profesyonel hem de kişisel olarak kullanılabilir. Hem öğretmenler hem de öğrenciler için harikadır, ancak küçük şirketler veya küçük işler yapması gereken daha büyük şirketlerdeki bireyler için de idealdir. Basit, kolay ve çok kullanışlı bir araç olan Canva ile tasarımlarınızın dijital görsellerinden en iyi şekilde yararlanın.