Bakan Kurum İstanbul’da kentsel dönüşüm için ilk temelin atılacağı tarihi duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’daki kentsel dönüşüm için çalışmaların başlayacağı tarihi duyurdu. Canlı yayında önemli açıklamalara yer veren Bakan Kurum, İstanbul’da kentsel dönüşümün başlayacağını aktardı.

Bakan Kurum İstanbul’da kentsel dönüşüm için ilk temelin atılacağı tarihi duyurdu

2023 seçimlerinde İstanbul AK Parti’den 1. Bölge 1. Sıradan Milletvekili adayı olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat kurum, İstanbul’da yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuk olduğu canlı yayında İstanbul’da başlatılacak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aktaran Bakan Kurum, çalışmalarla ilgili ilk adımın 22 Nisan 2023 tarihinde atılacağını belirtti.

GÜNDEM KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk ekranlarında soruları yanıtladı. Canlı yayın konuğu olan Bakan Kurum, İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili detayları da anlattı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından depremin yaralarını sarmak için yoğun bir çalışma başlatılmıştı. Deprem bölgelerindeki çalışmalar hız kesmeden devam ederken bir yandan da sık sık uyarılan olası İstanbul depremi ile ilgili hazırlıklar başladı. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar olası İstanbul depremine karşı binalarının sağlam olmasını isterken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bu konu ile ilgili bir çalışma başlattı.

BAKAN MURAT KURUM’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Bakanlığın başlattığı çalışma kapsamında İstanbul’da 1 milyon 500 konut yeniden inşa edilecek. Habertürk ekranlarına konuk olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri aktardı. Bu konuda detaylı bilgi veren Bakan Kurum, ‘Biz 1,5 milyon riskli konutumuzun 500 binini olduğu yerde yapacağız. Kalan 500 bin konutumuzu da uydu kentler kuracağız.’ dedi. Bu çalışma kapsamında ilk temelin atılacağı tarihi de açıklayan Bakan kurum, ‘Bunun da ilk temellerini inşallah 10 bin konutun temelini ayın 22’sinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile atacağız.’ dedi.

bakan-kurum-istanbul-da-kentsel-donusum-icin-ilk-temelin-atilacagi-tarihi-duyurdu.jpg

‘ANADOLU VE AVRUPA YAKASINDA PLANLIYORUZ’

Canlı yayında detayları aktaran Bakan Murat Kurum, ‘Anadolu ve Avrupa yakasında planlıyoruz. Esenler’in kuzeyinde Başakşehir sınırları içinde. Sultangazi ile Başakşehir arasında askeri alan var. Milli Savunma Bakanlığı ile protokol yaptık. Bu alanı rezerv alan olarak kullanacağız. O alanda rezerv konutlarımızın temellerini atacağız. Anadolu yakasında Tuzla, Pendik, Maltepe’de alanlarımız var. Hepsi askeri alanlar değil. O alanlarda projelerimizi yapıp rezerv konutları inşa ettikten sonra vatandaşlarımızı etap etap taşıyacağız. Rızaya dayalı yapacağız. Sizin riskli konutunuzu verin bize diyeceğiz.’ ifadelerine yer verdi.