Depremzedelere fitre verilir mi? Diyanet açıkladı

Ülkemizde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 10 ilimizde ağır hasar ve can kayıplarına sebep oldu. Tüm Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından depremzedeler için yardım seferberliği başladı.

Depremzedelere fitre verilir mi? Diyanet açıkladı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremlerin ardından depremzedeler için yardımlar devam ediyor. Depremin yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber olurken fitre ile ilgili de araştırmalar oldukça yoğun. Depremzedelere fitre verilip verilmeyeceği merak edilenlerin başında geliyor. Peki, depremzedelere fitre verilir mi? Depremzedeler için fitre Ramazan ayından önce verilir mi? 2023 fitre bedeli ne kadar? İşte tüm merak edilenler…

DEPREMZEDELERE FİTRE VERİLİR Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşların merak ettiği soruyu yanıtladı. Diyanet, depremzedelere fitre verilebileceğini açıkladı. Müslümanların Ramazan ayında vermeleri gereken fitrenin depremzedelere Ramazan ayından önce verilebileceği de eklendi.

2023 FİTRE BEDELİ NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2023 fitre bedelini 70 TL olarak açıkladı. Ülkemizde yaşanan büyük afetin ardından depremzedeler için fitrenin Ramazan ayından önce de verilebileceği bilgisi paylaşıldı.

depremzedelere-fitre-verilir-mi-diyanet-acikladi.jpg

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU’NDAN AÇIKLAMA

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 fitre miktarı ile ilgili yapılan açıklama şöyle;

‘Konu ile ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünce bulundurularak ülkemizde 2023 yılı fitre miktarı 70 TL olarak belirlenmiştir. Bu meblağ nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir. Her bir mükellef, kendi ekonomik durumunu ve günlük gıda harcamalarını göz önünde bulundurarak belirleyeceği bir meblağı fitre olarak verebilir.’