Diyanet hac kontenjanı 2023! 65 yaş üstü hacca gidebilir mi 2023? Diyanet İşleri Başkanı açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 2023 yılının merakla beklenen hac kontenjanları ile ilgili açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2023 yılı hac kontenjanını bizzat duyurdu.

Diyanet hac kontenjanı 2023! 65 yaş üstü hacca gidebilir mi 2023? Diyanet İşleri Başkanı açıkladı

Yeni yılın en çok merak edilen konularından biri hac kontenjanı ve hac kuralarıydı. Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen hacı adaylarının merakla beklediği haberi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş duyurdu. Konuyla ilgili son dakika açıklaması yapan Erbaş, hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldüğünü duyurdu. Bu açıklamanın ardından gözler 65 yaş üstü hacı adaylarına çevrildi. Salgın sebebiyle kısıtlama gelen 65 yaş ve üstü hacı adaylarının bu yıl kutsal toprakları ziyaret edip edemeyeceği merak ediliyor. İşte merak edilen tüm detaylar…

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NDAN HAC KONTENJANI AÇIKLAMASI

2023 yılının gelmesiyle birlikte gözler hac kontenjanı ve hac kuralarına çevrilmişti. Geçtiğimiz haftalarda bu konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilerleyen günlerde bu konuyla ilgili yeni gelişmeler paylaşılacağını aktarmıştı. Bugün güzel haberi duyuran Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü’ diyerek 2023 hac kontenjanını duyurdu.

65 YAŞ ÜSTÜ HACCA GİDEBİLECEK Mİ 2023?

Bilindiği gibi koronavirüs salgınından dolayı hacı adaylarından 65 yaş ve üstüne sınırlama gelmişti. 65 yaş üstü hacı adaylarının kutsal toprakları ziyareti pandemi sebebiyle bir süreliğine durdurulmuştu. 2023 hac kontenjanı ile ilgili duyuru yapan Erbaş, ’65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız.’ diyerek 65 yaş üstü vatandaşların da kutsal toprakları ziyaret edebileceğini duyurdu.