Mastürbasyon yapmak orucu bozar mı, kefaret gerekir mi? Elle tatmin olmak orucu bozar mı?

Ramazan ayının ilk gününde yerine getirilen oruç ibadeti ile ilgili bilinmeyenler ve merak edilenler yoğun bir şekilde araştırılıyor. Oruç tutanlar hangi durumlarda orucun bozulacağını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor.

Mastürbasyon yapmak orucu bozar mı, kefaret gerekir mi? Elle tatmin olmak orucu bozar mı?

On bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk orucu bugün başladı. 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece ilk sahura kalkıldı ve oruç ibadeti için niyetler edildi. Ramazan ayında tutulan oruçlarda dikkat edilmesi gerekenler ve orucu bozan durumlar da yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Hangi durumlar orucu bozuyor, hangi durumlarda kaza orucu gerekiyor, hangi durumlar kefareti gerektiriyor hepsi merak ediliyor. Peki, oruçluyken mastürbasyon yapmak orucu bozar mı? Mastürbasyon yapınca oruç bozulur mu? Oruçluyken elle tatmin olmak orucu bozar mı? Kaza gerekir mi? İşte detaylar…

MASTÜRBASYON YAPMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruçluyken elle tatmin olmak, mastürbasyon yapmak orucu bozar ve kazayı gerektirir. Bu durumda sadece orucu kaza etmekle yetinmeyip ayrıca tövbe edilmesi de gerekir. Elle tatmin olmak kefareti gerektirmez.

masturbasyon-yapmak-orucu-bozar-mi-kefaret-gerekir-mi-elle-tatmin-olmak-orucu-bozar-mi.jpeg

BANYO YAPMAK ORUCU BOZAR MI?

Ağız ve burundan su girerek yutulmaması halinde banyo yapmak orucu bozmaz. Bu durumda ağız ve burundan su kaçmaması şartıyla oruçlu kişinin banyo yapmasında bir sakınca yoktur ve orucu bozulmaz. Oruçluyken havuz ve denize girilebilir ancak yüzme sırasında su yutmayı engellemek zor olduğu için oruçluyken denize girmekten kaçınmak daha ihtiyatlıdır.