2023 LGS tercih kılavuzu yayınlandı! LGS Tercih Robotu

4 Haziran’da gerçekleştirilen LGS sınavın sonuçları 23 Haziran’da açıklandı. Öğrencilerin beklediği tercih kılavuzu da yayınlandı. Milyonlarca öğrenci ve veli nasıl tercih yapılacağını araştırmaya başladı.

2023 LGS tercih kılavuzu yayınlandı! LGS Tercih Robotu

2023 LGS tercih kılavuzu yayınlandı! LGS Tercih Robotu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen LGS sınavına 1 milyon 195 bin 30 sekizinci sınıf öğrencisi katılım sağladı. Sınavın ardından öğrenciler ve ailelerinin büyük bir heyecanla beklediği sına sonuçları ise 23 Haziran tarihinde açıklandı. Aldığı puan ile birlikte tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl tercih yapacaklarını araştırmaya başladı.

LGS (Liseye Geçiş Sistemi) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler yoğun bir maraton içerisine girdi. Puanlarını öğrenen milyonlarca öğrenci okul arayışı içerisinde nasıl tercih yapacağını araştırmaya başladı. Türkiye genelinde 562 öğrenci tüm soruları doğru bir şekilde yanıtlayarak 500 tam puan almayı başardı. Peki, öğrenciler tercihlerini ne zaman yapacak? Tercih kılavuzuna nereden ulaşacaklar? 2023 LGS sınav sonuçları ve tercih kılavuzu ile ilgili tüm merak edilenler…

opti.png

TERCİH SÜRESİ

23 Haziran’da açıklanan sınav sonuçları ardından sırada öğrencilerin yapacağı tercih aşaması bulunuyor. LGS sınavı kapsamında ortaöğretim kurumları için yapılacak olan tercih süresi resmi olarak 3-19 Temmuz olarak belirlendi.

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI

Merkezi yerleştirme; 4 Haziran’da gerçekleşen sınav sonucuna göre gerçekleştirilecek ve öğrenciler fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercih yapabilecekler. Merkezi sınav puanı eşit olan öğrencilerin yaptığı tercihlerde ikinci değerlendirme olarak ise Okul Başarı Puanı (OBP) yani 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) puanı baz alınacak.

sinav.png

YEREL YERLEŞTİRME PUANI

Yerel yerleştirme puanı ise öğrencilerin okul başarı puanı baz alınarak yapılacak. Sistemde yeşil renk olan okullar öğrencilerin bulunduğu bölgede tercih yapabilecekleri okulları mavi renk bulunanlar komşu bölgelerdeki tercih okullarını ve kırmızı renk olan okullar ise il sınırları içerisinde yer alan ve il dışındaki diğer okulları gösterecektir.

2023 LGS TERCİH KILAVUZU

2023 yılında öğrencilere yol haritası olacak ve onların tercihlerine yön verecek LGS tercih kılavuzu yayınlandı.

2023 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN