Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrencilere 3000 TL nakit ödeme müjdesi az evvel geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir müjde de öğrencilere geldi. Üniversite öğrencilerine 3000 TL'lik nakit ödeme yapılacak. Ödemeler banka hesabına yatıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrencilere 3000 TL nakit ödeme müjdesi az evvel geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni müjdeleri bitmiyor. Bu defa güzel haber öğrenciler için geldi. Öğrencilere Cumhurbaşkanlığı tarafından ulaşım desteği verilecek. Verilecek destek ödemesinin de miktarı belli oldu. 25 yaş altı Üniversite öğrencileri için sağlanacak olan ulaşım desteği 3000 TL'ye kadar yükseliyor. Öğrenciler artan bilet fiyatları karşısında bu ödeme ve destek sayesinde rahat bir nefes alma şansına sahip olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimler öncesinde birçok seçim vaadinde bulunmuştu. Erdoğan'ın seçim vaatlerinden biri de öğrencilere verilecek olan ulaşım desteği olmuştu. Öğrencilere maddi destek imkanı ile ilgili yeni kararlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu. 25 yaş altı Üniversite öğrencileri için ulaşım desteği sağlanacak. Yılda iki defa ya mahsus olarak verilecek olan ulaşım desteği 3000 TL'ye kadar ulaşıyor. Öğrenciler bu ödemelerle birlikte rahat bir nefes alma imkanını da elde edecek. Yeni destek programı ile ilgili detayları Milli Eğitim Bakanlığı tek tek açıkladı.

ogrencilere-nakit-destek-1.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖĞRENCİLERE 3000 TL NAKİT DESTEK

Milyonlarca üniversite öğrencisinin yüzünü güldürecek karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Üniversite öğrencilerine yönelik nakit destek imkanı sağlanacak. Öğrencilere tam 3000 TL'ye Varan ulaşım desteği verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı bu sabah saatlerinde öğrencilere verilecek olan ulaşım desteğine ilişkin detaylı bilgileri de paylaştı. 25 yaş altı Üniversite öğrencileri için sağlanacak olan ödeme yılda 2 defa ya mahsus olarak yapılacak. Öğrenciler bu sayede ailelerinin yanına daha rahat ve konforlu bir ulaşım imkanını elde edecek. Cumhurbaşkanlığı tarafından Yılda iki kez gidiş dönüş biletleri karşılanacak olan öğrencilerin uzaktan eğitim almıyor olmaları gerekiyor. Yani öğrencilerin örgün eğitim öğretim almaları şartı aranıyor.

ogrencilere-nakit-destek-2.jpg

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına sağlanacak olan ulaşım desteği ile ilgili başvuru bilgileri de ortaya çıktı. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden rahatlıkla tamamlayabilecek. 25 yaş altı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler 2 Dönüş 2 gidiş şeklinde bilet alma imkanına Böylece sahip olacak.

Geçtiğimiz yıl öğrencilere 500 TL olarak sağlanan ve toplamda 1000 TL olan ulaşım desteği bu yıl bilet fiyatlarına yapılan artışla birlikte zamlı olarak verilecek. öğrencilere verilecek olan ₺3.000'lik ulaşım desteği için tüm detaylı bilgilere Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Aile Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.