Dün Türkçe, bugün Matematik! Modem şifre sorusu öğrencilerin canına okudu

Üniversite sınavı olan YKS’nin AYT oturumu da bugün itibari ile son buldu. Dün Türkçe soruları yüzünden isyan eden öğrenciler bugün Matematik sorularından yakınıyor.

Dün Türkçe, bugün Matematik! Modem şifre sorusu öğrencilerin canına okudu

Dün Türkçe, bugün Matematik! Modem şifre sorusu öğrencilerin canına okudu Sosyal medyanın gündemi AYT sınavının ardından yeniden çalkalanmaya başladı. 2 oturumdan oluşan YKS’nin dün ilk oturumu TYT gerçekleşti. Bugün ise öğrenciler AYT ve YDT oturumu sınavlarına girdiler. TYT’de öğrencileri zorlayan Türkçe sorularının yerini bugün ise matematik soruları aldı.

Bu sabah başlayan alan yeterlilik sınavı öğrencileri oldukça zorlamışa benziyor. Özellikle matematik soruları içerisinde yer alan logaritma soruları sosyal medyanın gündemine oturmuş durumda. En çok konuşulan soru ise; modem şifresinin logaritma sorusu şeklinde konduğu soru oldu.

sym.png

MATEMATİK SORULARI

Bu sabah 10.15’te başlayan AYT 180 dakikanın ardından son buldu. YDT oturumu ise saat 15.45’te başlayacak olup 120 dakika sürecek. AYT sınavında öğrencileri en çok zorlayan dersin matematik olduğu birkaç dakika içerisinde yapılan paylaşımlardan ortaya çıkmış oldu. Konu hakkında atılan bazı tweetler şu şekilde:

bey.png

bey1.png

bey2.png

bey3.png

SINAV SONUÇLARI

YKS 2023’ün cevap anahtarı dil oturumunun da sona ermesinin ardından bugün akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları ise 30 Temmuz’da açıklanacak.