LGS sınavı için kimlikte fotoğraf gerekli mi 2023? LGS sınavında gerekli belgeler

LGS sınavına çok az bir süre kaldı. Sınav için geri sayım başlarken lise adayları da sınavla ilgili tüm merak edilenleri araştırıyor. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağlayacağı LGS sınavı ile ilgili gerekli olan belgeler araştırılıyor.

LGS sınavı için kimlikte fotoğraf gerekli mi 2023? LGS sınavında gerekli belgeler

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri, 4 Haziran 2023 Pazar günü LGS sınavına katılım sağlayacak. LGS sınavına sayılı saatler kalırken sınava katılacak adayların merak ettiği sorulara yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. LGS sınav giriş belgesi ve diğer tüm detaylar arama motorlarında yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, LGS için giriş belgesi gerekiyor mu 2023? LGS sınav giriş belgesini çıktı almak gerekli mi? LGS sınavı için kimlikte fotoğraf gerekli mi? LGS sınavında gerekli olan belgeler neler? İşte 2023 LGS sınavı ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ 2023

Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimine göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS), 4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. Lise adaylarının sınav için heyecanlı geri sayımı devam ediyor. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağlayacağı LGS sınavı ile ilgili merak edilen tüm detaylar araştırılıyor. Merak edilenler arasında LGS sınav giriş belgesi de bulunuyor. Sınav giriş yerleri, salon, sıra numarası gibi tüm bilgiler 26 Mayıs 2023 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilan edildi. Fotoğraflı sınav giriş belgesi ise okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınıp onaylanarak sınav salonunda hazır bulundurulacak. Öğrenciler herhangi bir işlem yapmayacak.

lgs-sinavi-icin-kimlikte-fotograf-gerekli-mi-2023-lgs-sinavinda-gerekli-belgeler.jpg

LGS SINAVI İÇİN KİMLİKTE FOTOĞRAF GEREKLİ Mİ?

LGS sınavı ile ilgili adayların merak ettiği ve en çok araştırdığı konulardan biri de kimlikte fotoğraf gerekli mi, fotoğraf zorunluluğu var mı sorusu oluyor. LGS sınavına katılım sağlayacak öğrenciler için kimlikte fotoğraf zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu konuyla ilgili 2023 LGS Kılavuzunda yer alan bilgiye göre, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin en geç saat 09.00’da sınava girecekleri binada hazır bulunmaları istenmektedir.