Milli Eğitim Bakanı Tekin’den çarpıcı açıklama: Kız okulları kuracağız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekim A Haber’de katıldığı bir canlı yayın programında yeni eğitim sistemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak kız okullarının kurulacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den çarpıcı açıklama: Kız okulları kuracağız

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den çarpıcı açıklama: Kız okulları kuracağız Yeni kabine ile göreve getirilen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber’de bir canlı yayın programına katıldı. Canlı yayında bazı bölgelerde kız çocuklarının okullara gönderilmemesi ile ilgili sebeplere değindi. Bakan Tekin’in önderliğinde yürütülen çalışmalar doğrultusunda kız çocuklarının okula gönderilmeme sebebi olarak erkekler ile birlikte devam eden karma eğitim sistemini işaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kız çocuklarının okula gönderilmemesi ile ilgili gittiği birçok yerde aldığı cevabın ortak olduğunu paylaştı. Bakan Tekin konu hakkında ‘Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin sebep olarak söylediği ilk şey, kızımın erkeklerin olduğu bir yerde olmasını istemiyorum şeklinde oluyor.’ ifadelerini kullandı.

atama.png

GEREKİYORSA KURULUR

Bakan Yusuf Tekin sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

“Kullandığımız eğitim sistemi biraz tutucu. Dünya yeniliklere gebe, eğitim sistemi de yeniliklere sürekli açık olarak ayak uydurmalı. Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin sebep olarak söylediği ilk şey, kızımın erkeklerin olduğu bir yerde olmasını istemiyorum şeklinde oluyor. Karma sistemi biz esas alıyoruz ancak, gerekirse kız okulları da kurarız.”