TBMM onayladı! Öğrencilere 3000 TL devlet yardımı yatacak

TBMM az önce onayladı. Öğrencilere 3000 TL'lik devlet yardımı Okullar açılmadan önce yatıyor.

TBMM onayladı! Öğrencilere 3000 TL devlet yardımı yatacak

Öğrencilere devletten yardım müjdesi az önce verildi. TBMM’den onay çıktı tam 3000 TL'lik devlet desteği okula başlayacak öğrencilerin hesaplarına yatıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden karşılanacak olan ödemeler için detaylardan netleşti. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan aileler dikkat başvuru yaparak hemen okul öncesi devlet yardımı alabilirsiniz

Okulların açılmasına kısa bir süre kala dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için devlet Düğmeye bastı. İhtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına devletten 3000 TL'lik yardım parası verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacak olan yardım parası ödemesi ile ilgili detaylarda ortaya çıktı. Peki öğrencilere destek ödemesi kimlere veriliyor? Öğrencilere devlet yardımı başvurusu nasıl yapılacak? Aile Bakanlığı öğrenci destek ödemesi ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

AİLE BAKANLIĞI YENİ YARDIM KALEMİNİ DUYURDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi birçok haneye sosyal destek ödemesi veriyor. Bu ödemelerden biri de öğrenci yardımı olarak biliniyor. Bakanlık ödemeler için tarih verdi düğmeye basıldı. Aile Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ihtiyaç sahibi ailelerin okula giden çocukları için tam 3.000 TL'lik okul yardımı ödemesi verilecek. Ödemeler Okullar açılmadan tamamlanacak. O sebeple Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin başvuru yapmaları gerekiyor.

ogrenci-yardimi-2.jpg

3000 TL ÖĞRENCİ YARDIMI KİMLERE VERİLİYOR?

Aile Bakanlığı 3000 TL öğrenci yardımı ödemesi Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin üniversiteye başlayacak olan çocukları için sağlanacak. Aileler çocukları için bu yardıma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından ya da e-devlet aracılığıyla başvuru yapabilecek. Başvurusunu tamamlayan öğrenciler için ödemeler IBAN numarası üzerinden aktarılacak.

3000 TL öğrenci yardımı için aranan şart hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Bu şarta uygun olanlar bakanlığa başvuru yaparak tek sefere mahsus olarak öğrenci yardımı ödemesi alma hakkına sahip olacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BİLET YARDIMI DA VERİLİYOR

Ayrıca Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelerin üniversiteye giden çocuklarına aile Bakanlığı tarafından bilet yardımı da veriliyor. Şehir dışında okuyan Üniversite öğrencileri bakanlığa başvuru yaparak yılda 2 defa gidiş dönüş biletlerini bakanlık tarafından aldırabiliyor. 750 TL her Bilet için bütçe ayıran bakanlık toplamda 3000 TL'lik de bilet yardımı desteği sağlıyor.

Sadece Dar gelirli ailelerin üniversitede okuyan çocukları için sağlanan bilet desteği için de başvurular aile Bakanlığı'na yapılabiliyor.